''Kendimi izlerken eleştiririm''

‘Kirli Sepeti' dizisinde rol alan Melisa Döngel, AKŞAM'a konuştu. Oyunculuğunu sık sık eleştirdiğini belirten Döngel, ‘'Sahnelerime bakıp, hatalarımı düzeltmeye çalışırım” diye konuştu.

AKŞAM

RECEP ASLAN

ŞU ANDA HAYATINIZIN NASIL BİR DÖNEMİNDESİNİZ?

Hayatımın çok yoğun, işle dolu olduğu ve kendimi aslında güzel hissettiğim bir dönemindeyim. Çok güzel devam eden bir dizim var. Ayrıca yeni başlayacağım çok ısındığım ve çok oynamak istediğim bir karakteri canlandıracak olduğum dijitale çekilecek bir dizim var.

KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK ADINA NELER YAPIYORSUNUZ?

Oyunculuk her zaman öğrenmesi bitmeyen ve sınırlandırılamayan bir alan... Kendime oyunculuk anlamında bir şeyler katmak istediğimde kitap okuyorum, çeşitli aktivitelere katılıyorum ki canlandırdığım karaktere farklı özellikler katabileyim. Bu aralar piyano dersleri almaya başladım. Onun dışında ödüllü projeleri takip ediyorum.

OYUNCULUĞUNUZU ÇOK ELEŞTİRİR MİSİNİZ?

Tabii ki çok eleştiriyorum. Oynadığım bütün sahnelere bakmaya çalışıyorum ki hatalarımı bulup düzelteyim. Aslında bir insan en çok kendine yorum yapmaya açık olursa bazı noktaları daha iyi görüyor. Dışarıdan yorumlar da bizim için çok önemli. Fakat kendimi izleyip eleştirmeyi ve kendime açık olmayı seviyorum.

YAŞLANMA KORKUNUZ VAR MI?

Yaşlanma korkum yok. Yanlış insanlarla yaşlanmak korkutur beni, çünkü bu yaşımın güzelliğini de güzel insanlarla tatmak isterim.

BUGÜNE KADAR ALDIĞINIZ EN CESUR KARAR NEYDİ?

Daha kendim küçükken, benden küçük kız kardeşimi yanıma alıp kendi hayatımızı kurmak bence fazlaca cesur bir hareketti. Aslında iyi anlaşıp anlaşamayacağımızı, iyi yaşayıp yaşayamayacağımızı bile bilmiyorken böyle cesaretli bir adım attık. Bundan çok mutluyuz ve çok güzel şeyler yaşıyoruz beraber.

'NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR' DENİR, BUNA KATILIYOR MUSUNUZ?

Eski dönemlerde sevgi, saygı daha başkaymış. Eskiden herkes birbirini ziyaret eder, ellerini öper ve daha çok sevgiyle birbirini kucaklardı. Fakat şu an insanlar artık aileleriyle bile bir arada bayram kutlamayacak hale geldi. Bu özel günlere ve duygusuna sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

"YORUMLARA ÜZÜLÜYORUM"

HİÇ DİJİTAL ZORBALIĞA MARUZ KALDINIZ MI?

Son dönemde yaşadığım en büyük sorunlardan biri bu. Beni çok üzüyor. Çünkü insanlar doğrusunu yanlışını bilmeden, sizin neye hassas olduğunuzu bilip bilmeden kendi açılarından bir sürü yorumda bulunuyorlar. Bir insanı eleştirmeden önce karşısındakinin insan olduğunu unutmamalı.

PEKİ SOSYAL MEDYADAKİ GÜZELLİK ALGISI İÇİN NE DİYORSUNUZ?

Bu konuda yorum yapmayı sevmiyorum. Çünkü güzellik göreceli bir kavram, insanın iç ve dış güzelliği birleştiği zaman ortaya tam bir güzellik çıkıyor.

SAYGI VARSA AŞK OLUR

İkili ilişkilerde saygı, güven en önem verdiğim değerlerdir. En başta saygıya çok önem veririm. Çünkü saygı duyarsan bir insanı sevebilirsin. Karşındaki insanın düşüncelerine, hayatına, yaşam şekline her şeyine saygı göstermelisin. Yapmış olduğu ve yapmak istediği şeylere saygı göstermelisin. Saygının olduğu yerde ilişki hem arkadaşlık hem aşk konusunda hem de aile konusunda düzgün şekilde ilerleyecektir.

ISPANAKLA GÜZELLEŞİYOR

Öyle spesifik bir güzellik sırrım yok. Ama sabahları uyandığımda ıspanaklı bir içecek karışımım var onu içiyorum. Spor yapıyorum, düzenli beslenmeye çalışıyorum ve en önemlisi de uykumu aksatmıyorum.