Kendall Jenner ve İtalyan moda markası davalık oldu

Dünyaca ünlü model Kendall Jenner ve bir İtalyan moda markası davalık oldu. Moda markası Jenner'ın çekimlere gelmediği iddiasında bulunarak 1,8 milyon dolar (15 milyon TL) değerinde tazminat talebinde bulundu.

Podyumlarda rüzgar gibi esen Kardashian kardeşlerin en popüler isimlerinden olan Kendall Jenner'ın başı İtalyan moda markası ile belaya girdi. Moda markası, Kendall Jenner'ın anlaşma şartlarına uymadığı gerekçesi ile 2 Ağustos dava açarken yüklü bir tazminat talebinde bulundu.

Independent'in Reuters'tan aktardığı habere göre; şikayet dilekçesinin New York'a bağlı Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi'ne sunulduğunu bildirdi.

Şirketin temsilcileri, 25 yaşındaki modele, iki fotoğraf çekimi için Temmuz 2019'da anlaşmaya varıldığını ve bunlardan 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonu için olan ilk çekimin gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Yetkililer, sözleşme kapsamında Kendall Jenner'a 1,35 milyon dolar (yaklaşık 10 milyon TL) ödendiğini, ikinci fotoğraf çekiminin defalarca planlanmaya çalışıldığını ancak bir türlü yanıt alamadıklarını öne sürdü.

Şirketin temsilcileri şikayet dilekçesinde, ABD'li modele yapılan ödemelerin de iade edilmediğini de kaydetti. Şirket, en az 1,8 milyon dolar (yaklaşık 15 milyon TL) tazminat talep etti.