Kenan Işık hayatını kaybetti

Türk tiyatrosunun usta oyuncu ve yönetmenlerinden Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti.

2014 yılında geçirmiş olduğu beyin kanaması nedeniyle uzun süredir tedavi gören usta sanatçı Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık yaşamını yitirdi. Ünlü oyuncu beyin kanaması sonucu 10 yıldır komadaydı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KENAN IŞIK PAYLAŞIMI

Başkan Erdoğan sanatçı Kenan Işık için başsağlığı mesajı yayımladı:

"Çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci Kenan Işık Beyefendi'nin vefatından derin üzüntü duydum.

Merhum Kenan Işık'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, tüm sanat ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum.

Mekânı cennet olsun."

USTA OYUNCU KENAN IŞIK HAYATINI KAYBETTİ - VİDEO

KENAN IŞIK KİMDİR?

1947 yılı Malatya doğumlu olan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü mezunuydu. Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştu.

Kenan Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştı. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazdı.

10 YILDIR KOMADAYDI

21 Mart 2014'te spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Kenan Işık 10 yıldır komadaydı.

ÖZEL ÖDÜLE DEĞER GÖRÜLMÜŞTÜ

2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde sanatçı Kenan Işık ödüle layık görülmüş, ödülü eşi Beril Işık, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı.

Başkan Erdoğan törende Kenan Işık için şunları söylemişti:

"Kenan Işık ülkemizin tiyatro alanında yetiştirdiği dünya çapında isimlerden. Sanatçımız kazandığı ödüllerle başarısının tesadüf olmadığını göstermiştir. Eşi Beril Hanım kendisiyle müşfik bir eş olarak ilgilenmesi tanımlanabilecek bir şey değil."

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI'NDAN KENAN IŞIK PAYLAŞIMI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Kenan Işık'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla, bilgi birikimiyle ve saygın duruşuyla gönüllerimizde taht kuran Kenan Işık, Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur.

Devlet Tiyatrolarımızda da uzun yıllar oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Işık'ın eserleri ve performansları gelecek nesiller için de birer rehber niteliğinde olacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Kenan Işık'ın vefatıyla ilgili, "Tiyatro ve sinemamıza yıllar boyu emek vermiş usta sanatçımız Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad olsun." açıklamasında bulundu.

Nicolas Cage'yi sevdiren sesin sahibiydi! Uğur Taşdemir vefat etti