Kefaret'in Fulya'sı Ezgi Dinçer'den samimi itiraf: Karakterini çok sevdiğim oyunculardan biri

Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat gibi başarılı isimlerle Kefaret dizisinde birlikte rol alma şansı elde eden Ezgi Dinçer ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Hakkında bilinmeyenleri ilk kez anlatan başarılı oyuncu Ezgi Dinçer, kadın oyunculardan kendine örnek aldığı isimleri de açıkladı. Tam bir tiyatro aşığı olan Ezgi Dinçer, 'Demet Evgar'ı çok seviyorum. Bir gün karşılıklı oynamak istediğim, oyunculuğunu ve karakterini çok sevdiğim kıymetli oyunculardan biri. Onun dışında Bir Demet Tiyatro'ya olan düşkünlüğümden ötürü Demet Akbağ'ı çok severim. Onunla büyüdüm, o yüzden yeri çok ayrı bende.' dedi. İşte röportajın devamı...

AKSAM.COM.TR/LİFEMAGAZİN

Muhsine Merve Samıt

Kefaret dizisinde hayat verdiği Fulya karakteri ile yıldızı parlayan Ezgi Dinçer, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özel hayatından eğitimine, çocukluğundan sosyal medyaya birçok konuda sohbet gerçekleştirdik. Ezgi Dinçer merak edilenlerini anlattı.

Aksam.com.tr'den Muhsine Merve Samıt'ın sorularını yanıtlayan Ezgi Dinçer, oyunculuk alanında kendisine örnek aldığı isimleri açıkladı. Tiyatroya karşı büyük bir ilgisi olduğunu belirten güzel oyuncu ''Demet Evgar'ı çok seviyorum. Bir gün karşılıklı oynamak istediğim, oyunculuğunu ve karakterini çok sevdiğim kıymetli oyunculardan biri. Onun dışında Bir Demet Tiyatro'ya olan düşkünlüğümden ötürü Demet Akbağ'ı çok severim. Onunla büyüdüm, o yüzden yeri çok ayrı bende.' ifadelerini kullandı.

Birkaç projeden sonra sizi şimdi Kefaret dizisinde rol alıyorsunuz... Peki, Ezgi Dinçer kısaca kimdir, biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben, subay bir baba ve öğretmen bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. 7 Ekim 1995 tarihinde Kaş'ta doğdum. Çok mutlu, eğlenceli ve huzurlu bir çocukluk geçirdim. Aileme her zaman çok bağlıydım, hala da öyleyimdir. Asker bir babamın olmasının getirisi olarak çok şehir dolaştık ailemle, bu sebeple olacaktır ki her zaman Anadolu'nun tüm bölgelerine çok meraklı ve çok ilgili oldum. Farklı kültürler tanımayı her zaman çok sevdim, gidebildiğim tüm şehirlere gitmeye, onları gezmeye, görmeye çalıştım. Yaşadığım sürece de önce ülkemde sonra da dünyada görmek istediğim o kadar çok yer var ki! Sanata, müziğe, sinemaya ve kitaplara çok düşkünümdür. Çok film izler ve çok kitap okurum. Bu da beni zamanla sakin bir insan hâline getirdi. Bunlar dışında dans etmeyi, kendi kendime şarkı söylemeyi, yemek yapmayı, doğa yürüyüşlerini çok severim. Enerjik bir yapım var. O yüzden pek yerimde duramıyorum. Biraz da işkolik olduğum söylenebilir.

Hayaliniz her zaman oyuncu olmak mıydı yoksa sizi oyunculuğa teşvik eden birileri oldu mu?

Oyuncu olmak çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi. Ama ailemin, arkadaşlarımın desteğini de asla hiçe sayamam. Babam, tiyatroya çok düşkün bir adamdı. Ailemle sürekli oyun izlemeye giderdik. İzleyemediğimiz oyunların DVD'lerini alırdık. Çok sevdiğim bir oyun vardı. O oyunu defalarca izler, hatta bazen başında uyuyakalırdım. Tiyatroda ise oturduğu koltuktan sahneye, dekora, parlak ışıklara, kostümlere hayran hayran bakan bir çocuktum ben. İlk oyunuma çıktığımda koltuklardan birinde hayal meyal o çocuğu gördüğümü anımsıyorum. Onu gururlandırdığımı biliyorum ve bu, hayatımda tattığım en güzel duygu...

Kariyerinizde emin adımlarla ilerliyorsunuz, sektörden kendinize örnek aldığınız biri var mı?

Elbette var! Demet Evgar'ı çok seviyorum. Bir gün karşılıklı oynamak istediğim, oyunculuğunu ve karakterini çok sevdiğim kıymetli oyunculardan biri. Onun dışında Bir Demet Tiyatro'ya olan düşkünlüğümden ötürü Demet Akbağ'ı çok severim. Onunla büyüdüm, o yüzden yeri çok ayrı bende.

Sosyal medya hesabınızı aktif olarak kullanıyorsunuz... Peki, sosyal medya sizin için kariyeriniz açısında kullandığınız bir araç mı yoksa sadece vakit geçirmek için mi kullanıyorsunuz?

İkisi için de diyebiliriz. Sosyal medya, dozunda kullanıldığında çok öğretici ve keyifli olabiliyor bence.

Kefaret dizisinde başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat ile birlikte rol alıyorsunuz. Bunun size kattığı nedir?

Menajerlerim bu projeyi bana ilk haber verdiklerinde beni en çok heyecanlandıran bu olmuştu. Nurgül Yeşilçay da Mert Fırat da çok tecrübeli, çok kıymetli oyuncular. Ben senaryo gereği dizideki sahnelerimde daha çok Mert Fırat'la birlikte bulundum. Ve bana ilk günden bu yana çok şey öğretti diyebilirim. Hem onlarla çalışmaktan çok keyif alıyorum hem de onlardan çok şey öğreniyorum kısacası.

Sette zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz? Unutamadığınız eğlenceli bir anınız varsa bizimle de paylaşır mısınız?

Sette sahne çekmediğimiz zamanlarda genelde diğer oyuncularla beraber oluyoruz. Sohbet ediyoruz, gülüyoruz, dertleşiyoruz. Çok şey paylaşıyoruz beraber. Ekiple de aynı şekilde. Çok fazla eğlenceli anım var ama komik olarak anlatabileceğim, diziye ilk girdiğim zamanlarda bir yardımcı oyuncunun bana çocuk oyuncu musunuz diye sorması olabilir. Genelde küçük gösterdiğimi söylerler ama bu biraz garip olmuştu bence...

Özel hayatınızı gözlerden uzak yaşamayı tercih ediyorsunuz...

Evet, ben pek özel hayatımı anlatmayı ya da göstermeyi seven biri değilim. Büyüsü bozuluyor gibi geliyor bana. O yüzden kendimce yaşamayı, kendime saklamayı tercih ediyorum.

Son olarak yeni proje teklifleri alıyor musunuz? Sizi sürpriz bir dizi ya da film projesinde görebilecek miyiz?

Evet menajerlerimle beraber değerlendirdiğimiz projeler var. Zaten şuan Kefaret devam ediyor. Diğer projeleri de en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.