Kaytaz böreği nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Sofrada kaytaz böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

Kaytaz böreği tarifi, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın yemeği seçildi. Gelinler bu hafta en lezzetli kaytaz böreğini yaparak yüksek puanlar elde etmeye çalışacak. Fox TV'de yayınlana programda gelinler yemek yaparken puanlama kayınvalidelere kalıyor. Zuhal Topal'la Sofrada kaytaz böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Zuhal Topal'la Sofrada kaytaz böreği haftanın yemeği olarak belirlendi. Gelinler cuma gününe kadar menülerinde bu tarife yer verecek. Ekran başında kaytaz böreği tarifini kaçıran izleyenler, aramalarında konuya yer verdi. Basit bir o kadar doyurucu Zuhal Topal'la Sofrada kaytaz böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

KAYTAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ NELER?

1 su bardağı ılık süt

25 gram kuru maya

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Aldığı kadar un, tuz

Üzeri için:

200 gram orta yağlı kıyma

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ

Maya ve toz şekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 15 eşit parçaya bölün. Her hamur bezesini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Bohça gibi kapatarak bir kare elde edin. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzeri için soğanları rendeleyin. Kıyma, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi iyice karıştın. Hazırladığınız içi hamurların üzerine yayın. Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin. 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.