MasterChef aşçılıkta kaşık neden atılır? Şef'in kaşık atması ne demek?

Şefin kaşık atması MasterChef ile beraber bugün arama yapılan başlıklardan oldu. Tv 8'in sevilerek takip edilen programı MasterChef eleme finalinde, Özgül ve Emir'in yarıştığı potada Somer Şef elinde kaşığı tutarak ''Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun?'' şeklinde konuşma yapıyor. Peki, aşık atmak ne demek, ne anlamı var? Aşçılıkta kaşık neden atılır?

MasterChef Türkiye'de bu akşam ilginç bir olay yaşanıyor. Somer Şef, eleme gecesinde elinde bulunan çay kaşığını Özgül ve Emir'e tutarak "Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun?" şeklinde açıklama yapıyor ve kaşığı yere atıyor. Ekran başında bulunan izleyenler, Kaşık atmak ne demek, ne anlamı var? sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. MasterChef'te Somer Şef'in kaşık atmasının anlamı haberimizde.

KAŞIK ATMAK NE DEMEK, NE ANLAMI VAR?

Kaşık atmak, MasterChef’te geçen sene de yapılmıştır. 2019 yılında şampiyon olan Cemre’nin yemeğinde de şefler tadım esnasında kaşık atmıştır. Sonrasında ise Mehmet Şef kaşık atmanın ne olduğuna dair açıklık getirmiştir. Kaşık atmak terimi, 'benim sana öğretecek bir şeyim kalmadı' demektir. Şefler arasında öğrencilerinin yemeklerini tadan ve hiç bir eksik bulmadıklarında başarılarını göstermek için yaptığı bir harekettir.