Kartal Tibet Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi

Usta sanatçı Kartal Tibet, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda öğle namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

83 yaşında vefat eden sanatçı Kartal Tibet için İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı cenaze töreninde merhum sanatçının sevenleri de bulundu.

Bakan Ersoy yaptığı açıklamada, 'Bundan sonra bize düşen, sanatçımızın ismini kalıcı hale gelmesi için bakanlık olarak, ailesiyle birlikte elimizden geleni yapmak. Örnek sanatçılarımızı maalesef yıllar geçtikçe birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onların yerini, onların anısını yaşatarak yeni sanatçıları sektörümüze, sanat dünyamıza kazandırmak. Allah rahmet eylesin diyorum. Ailesine sabırlar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Tibet'in ailesiyle görüşüp sanatçının anısını yaşatmak için planladıkları bir şey varsa bakanlık olarak ellerinden gelen desteği göstereceklerini belirtti.

Baş sağlığı dileklerini çocukları Kumru ve Kanat Tibet'in kabul ettiği cenaze törenine, Tibet'in yıllarca beraber kamera karşısına geçtikleri meslektaşı ve dostu Hülya Koçyiğit de katıldı.

Kendi isteği üzerine herhangi bir anma programı yapılmayan Tibet'in tabutu, askeri birliğin omuzlarında getirildi. Tibet, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.