Kardeşler arasındaki gerginlik bitmiyor! Prens William kardeşine kızgın

Geçtiğimiz haftalarda ünlü televizyon programcısı Oprah Winfrey'e özel röportaj veren Prens Harry ve Meghan Markle dünya gündeminde yer almaya devam ediyor. Röportajda Buckingham Sarayı hakkında yaptıkları ırkçılık suçlamaları yüzünden Kraliyet ailesiyle gerginlik yaşayan çifte bir tepkide Prens Harry'nin kardeşi Prens William'dan gelmeye devam ediyor.

Oprah Winfrey'e verdikleri özel röportajda Buckingham Sarayı hakkında ırkçılık iddiaları ortaya atan Prens Harry ve Meghan Markle yaptıkları açıklamalar tüm dünyayı şaşırtmıştı. Buckingham Sarayı'nı derinden etkileyen bu sözler hakkında kardeşi ile konuşacağını belirten Prens William, Prens Harry ve Meghan Markle çiftine hala çok kızgın.

GÖRÜŞME İYİ GEÇMEMİŞTİ

İngiltere'de bir okul ziyareti sonrası görüntülenen Prens William ve Kate Middleton gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Bir muhabirin "Kraliyet ailesi ırkçı mı?" sorusuna "Hayır, biz ırkçı bir aile değiliz." yanıtını veren Prens William, kardeşi Prens Harry ile görüşeceğini açıklamıştı.

Saray hakkındaki ırkçılık iddialarından sonra ilk defa görüşen Prens William ve Prens Harry arasındaki konuşmanın yapıcı geçmediği aktarıldı.

PRENS WILLIAM ÇOK KIZGIN

Prens Harry ve Meghan Markle'ın 2020'de bir açıklama yayınlayarak "Sussex Soylusu" unvanını kullanmalarını savundukları için Prens William'ın kızgın olduğu söyleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda tüm görevlerinden vazgeçmek Kraliyet ailesiyle bir araya gelen Prens Harry ve Meghan Markle, "Sussex Soylusu" unvanını taşıyan hayatları hakkındaki ayrıntıları ve planları içeren bir internet sitesi açmışlardı. Ancak Kraliçe, çift tüm görevlerinden vazgeçtikleri ve Kraliyet ailesinin çalışan üyeleri olmadıkları için "soylu" kelimesini kullanmayacaklarını açıklamıştı.

Çift, bu sözlere internet sitelerinden yaptıkları bir açıklama ile cevap vermişti,

"Monarşi'nin veya Kabine İşleri'nin 'Soylu' kelimesinin yurtdışında kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlaması bulunmamakla birlikte Sussex Dükü ve Düşesi bahar 2020'de değişimin gerçekleşmesiyle birlikte 'Sussex Soylusu' veya 'Soylu' kelimesinin herhangi bir türevini herhangi bir bölgede (Birleşik Krallık içinde veya değil) kullanma niyeti yoktur." İfadelerini kullanmışlardı.

İngiliz gazete The Sunday Times'ın belirttiğine göre bu sözler Prens William'ı oldukça kızdırmış. Prens William'a yakın bir kaynak, "Bu William için bardağı taşıran son damlaydı, Kraliçe'yi küstah ve saygısız biçimde gafil avlamışlar gibi hissetti." açıklamasında bulundu.