Kanser teşhisi konulan Elle Macpherson kemoterapiyi reddettiğini açıkladı

7 yıl önce meme kanseri teşhisi konulan ünlü model Elle Macpherson dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Elle Macpherson, kanser tedavisi için kemoterapiyi reddettiğini açıkladı.

80'li yıllarda büyük bir üne kavuşan Avustralyalı süper model Elle Macpherson, "Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself" adlı anı kitabında 7 yıl önce kendisine meme kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı.

İyileşme sürecinde olduğunu ifade eden Elle Macpherson, 7 yıl önce lumpektomi (meme koruyucu cerrahi) geçirdikten ve meme kanseri teşhisi konulduktan sonra yaptığı seçimleri anlattı.

Elle Macpherson, doktorların kendisine radyasyon, kemoterapi, hormon tedavisi uygulamalarını ve göğsünün yeniden yapılandırılmasıyla birlikte mastektomi (memenin alınması) yapılmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Kanserde kemoterapiyi reddettikten sonra; "Tıbbi çözümlere hayır demek hayatımda yaptığım en zor şeydi ama kendi iç sesime hayır demek daha da zor olurdu" diyen Elle Macpherson, hastalığı hakkında şu ifadeleri kullandı: "Şok ediciydi, beklenmedikti, kafa karıştırıcıydı, pek çok açıdan göz korkutucuydu ve bana gerçekten işime yarayan bir çözüm bulmak için içsel duygularımın derinliklerine inme fırsatı verdi."