Yeliz Yeşilmen 'Kadınlara tavsiyem çenelerini tutsunlar' sözlerine açıklık getirdi: Hakkımı savunduğum için şiddete maruz kaldım

Sosyal medya hesabından ''Sonumun Bergen gibi olmasını istemiyorum'' sözleri ile gündeme gelen Yeliz Yeşilmen, eşi Ali Uğur Akbaş ile boşanma kararı aldı. Çiftin evliliği tek celsede bitti. ''Şiddet görmek istemeyen kadın çenesini tutsun'' açıklaması ile eleştirilen Yeliz Yeşilmen, 2. Sayfa programına konuk oldu. Yeşilmen, kendini savundu.

Ali Uğur Akbaş ile boşanmasıyla gündeme gelen Yeliz Yeşilmen, geçtiğimiz günlerde yaptığı "Şiddet görmek istemeyen kadın çenesini tutsun" açıklaması ile eleştiri oklarının hedefi haline geldi. 2. Sayfa programına konuk olan Yeliz Yeşilmen hem kendini savundu hem de sözlerine açıklık getirdi.

Yeliz Yeşilmen, "Tavsiyem kadınlara biraz sakin olmaları ve çenelerini tutmalarıdır. Bir evlilikte aşıksan karşılıklı şiddet olmuştur. Hele hele güzel ve ünlü bir insansanız evlilikte şiddet görebilirsiniz. Ben gördüm ama karşılığını da vermişimdir. Dediğim gibi bizim evliliğimizde yaşadığımız şiddet karşılıklı aşırı sevgi ve aşktan kaynaklıdır. Bu, yeniden bir araya gelip evleneceğimiz anlamına gelmez." sözleri ile tepkilerin odağı haline geldi.

Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programının konuğu olan Yeliz Yeşilmen, sözlerine açıklık getirdi. Yeşilmen, şunları söyledi:

YELİZ YEŞİLMEN 'ŞİDDET' AÇIKLAMASI HAKKINDA İLK KEZ KONUŞTU

"Geçtiğimiz hafta ortasından cımbızla bir kelime oradan bir kelime buradan olduğu için sanki ben 'evet çok güzel bir şey, evet susmadığınız için şiddet oluyor, evet siz susun ki olmasın' gibi algılandı. Bir kere önce baştan şunu söyleyeyim ben de bir magazin programı yorumluyorum. Oradaki canlı yayında bana bir soru yöneltildi oradan çıktı.

"AĞZIMDAN ÇIKAN KELİMELERİN AYARI OLMAYABİLİYOR"

Orada gazeteci arkadaşlarımız sorunca da ağzımdan çıkan kelimelerin ayarı olmayabiliyor. Ama burada özü şu her aşkın içinde şiddet vardırdan kastım geçmişte de Türkiye'de yaşanmış en büyük aşklarda en büyük sevdalarda maalesef erkeklerin bakış açısı yüzünden belki sevmenin ayarını yapamadığı için... Bu bakış açısı değişsin.

"KENDİME OLAN SAYGIMDAN ÖTÜRÜ KENDİMİ EZDİRMEM"

Orada diyorum ki 'bakın ben hayat boyu susmadım, ezdirmedim kendimi hep hakkımı savundum. Hep hakkımı savunduğum için de zaman zaman şiddete maruz kaldım' diyorum. Kendime olan saygımdan ötürü kendimi ezdirmem."