Johnny Depp'le olan hakaret davasını kaybeden Amber Heard sessizliğini bozdu: Sunduğum kanıt dağı yeterli olmadı

Johnny Depp ile birbirlerine açtıkları iftira davasını kaybedip eski eşine 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verilen Amber Heard, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sessizliğini bozdu. Johnny Depp'i hedef alan Amber Heard, ''Sunduğum kanıt dağının eski kocamın orantısız gücüne, etkisine ve egemenliğine karşı koymak için yeterli olmamasına üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için taşıdığı anlam beni daha da hayal kırıklığına uğrattı. Bu bir gerilemedir.'' ifadelerine yer verdi.

AA

Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasında haftalardır süren iftira davası Depp'in lehine sonuçlandı.

Virginia Fairfax İlçe Mahkemesinde görülen davada 7 kişilik jüri heyeti, Depp'i haklı buldu. Heard'ün 2016'da ayrıldığı Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Yaklaşık 6 haftadır ülke gündemini işgal eden Depp ve Heard'ün davasına bakan jüri, kadın oyuncunun 2018'de Washington Post gazetesinde eski eşi Depp'i "aile içi istismarı temsil eden halka açık bir figür" olarak nitelendirdiği yazısıyla karaladığına hükmetti.

AMBER HEARD SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Davayı kaybeden ve yüklü bir miktar tazminat ödeyecek olan Amber Heard, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Herad, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin de ötesinde. Sunduğum kanıt dağının eski kocamın orantısız gücüne, etkisine ve egemenliğine karşı koymak için yeterli olmamasına üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için taşıdığı anlam beni daha da hayal kırıklığına uğrattı. Bu bir gerilemedir. Bu durum zamanı, sesini çıkartan ve yükselten bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği günlere geri götürüyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini ortadan kaldırıyor. Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Ama yine de bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm bir hakkı, özgürce ve açıkça konuşma hakkını kaybetmiş gibi göründüğüm için daha da üzgünüm."