İsmail YK aslen nereli, evli mi? İsmail YK gerçek ismi ne, kimdir?

Dikkat çeken tarzı ve şarkılarıyla hafızalara kazınan İsmail YK, bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oluyor. İsmail YK gerçek ismi ne, kimdir? İsmail YK aslen nereli, evli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yeni tarzı ve şarkısıyla izleyicilerin merak konusu olan Almanya doğumlu İsmail YK, 2006 yılında çıkan Bombabomba.com albümü Türkiye'de yılın en çok satan albümü sahibi oldu. İşte hakkında tüm merak edilenler...

Şarkılarıyla, dansıyla ve tarzıyla hafızalara kazınan İsmail YK hakkında araştırmalar hız kazandı. Ünlü sanatçı bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. İsmail YK gerçek ismi ne, kimdir? İsmail YK aslen nereli, evli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. 5 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'nın Hamm kentinde dünyaya gelen Türk müzik sanatçısı, müzisyen, şarkı sözü yazarı, besteci, aranjör İsmail YK, Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük solistidir. İşte hakkında tüm merak edilenler...

İSMAİL YK GERÇEK İSMİ NE, KİMDİR?

5 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'nın Hamm kentinde dünyaya gelen Türk müzik sanatçısı, müzisyen, şarkı sözü yazarı, besteci, aranjör İsmail YK, Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük solistidir.

Gerçek adı İsmail Yurtseven olan İsmail YK, 1968 yılında Sivas'tan Almanya'ya fabrika işçisi olarak göç eden Ali Rıfat ve eşi Zerife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş çocuğundan en küçüğüdür ve 7 yaşında kardeşleriyle birlikte sahnelere çıkmaya başlamıştır.

Yurtseven Kardeşler olarak 1985 ve 1987 yıllarında 2 amatör albüm çıkarmışlardır. 1988 yılında ZDF televizyonunda "Nachbarn in Europa" adlı programa davet edilmiştir.

Tam olarak 13 yaşında sahne hayatına başlayan İsmail YK, profesyonel müzik kariyerine 1995 yılında adım atmıştır. Alişan, Seda Sayan, Kibariye, Ebru Yaşar gibi sanatçılara birçok beste vermiş ve albümlerinde aranje ve müzik yönetmenliği yapmıştır.

Konservatuvarda piyano ve gitar mezunu olan İsmail YK'nın 'Psikopat' albümü, diğer albümlerine oranla oldukça farklı bir çalışma olmuştur. Bu albümde kendine has tarzını devam ettiren İsmail YK, tarzında küçük değişiklikler yaparak geliştirmiştir.

Bu albümü ile 2011 yılında Türkiyenin en çok dinlediği 5 sanatçıdan biri olan İsmail YK, yine aynı albüm sayesinde farklı dallarda ödüllere layık görülmüştür.

Uzun bir aradan sonra çalışmalarına hız veren İsmail YK, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 'Kıyamet' adlı albümünü çıkarmış ve albümde 12 şarkıya yer vermiştir.

'Haydi Bastır' albümünde yer alan 'Yaralıyım' şarkısını Hatice ile tekrar yorumlamış ve albümde, 12 yaşındayken yazdığı 'Çıkmam Seneye' adlı ilk şarkısına da yer vermiştir.

İSMAİL YK ALBÜMLERİ

2004 Şappur Şuppur

2006 Bombabomba.com

2008 Bas Gaza

2009 Haydi Bastır

2011 Psikopat

2012 Metropol

2015 Kıyamet

ROL ALDIĞI FİLMLER

Selena (2006)

Korkusuzlar (2007)

Oyun Başladı (2009)