İlyas Reis tarihte kimdir? Barbaroslar'ın İlyas'ı Caner Topçu kimdir, kaç yaşında?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi bu akşam yayın hayatına başlıyor. Dizide Midilli'den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve denizlerin fatihi olmaları anlatılıyor. Dört kardeşten biri olan İlyas Reis'in tarihte kim olduğu ve dizide kimin canlandırdığı merak ediliyor. Peki, İlyas Reis tarihte kimdir? Barbaroslar'ın İlyas'ı Caner Topçu kimdir, kaç yaşında?

Barbaroslar'ın İlyas'ı Caner Topçu izleyiciler tarafından merak ediliyor. TRT 1'in yeni dizisi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda hikayesi anlatılan dört kardeşten biri olan İlyas Reis, 16. yüzyılda yaşamış Türk denizcisidir. Barbaros Hayreddin Paşa ile Oruç Reis'in kardeşidir. Peki, İlyas Reis tarihte kimdir? Barbaroslar'ın İlyas'ı Caner Topçu kimdir, kaç yaşında?

İLYAS REİS TARİHTE KİMDİR?

İlyas Reis (16. yüzyıl) Türk denizcisi. Barbaros Hayreddin Paşa ile Oruç Reis'in kardeşidir. Akdeniz, Mısır ve Kuzey Afrika kıyılarında dolaşmış, bir sefer esnasında Rodos Adası civarında çarpıştığı Rodos Şövalyeleri tarafından sopayla vurularak öldürülmüştür.

CANER TOPÇU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1997 yılının Haziran ayında dünyaya gelen yakışıklı oyuncu aslen İstanbul doğumludur. Tiyatro kökenli bir isimdir. Daha önce bir çok tiyatro oyununda sahne almıştır. Günümüz itibariyle tiyatro'nun yanı sıra sinema ve dizilerde de rol almaktadır. Yaşantısını İstanbul'un Kartal İlçesi'nde sürdürmektedir.

Oynadığı Sinema ve Diziler:

İlk dizi oyunculuk deneyimini Show Tv'de yayınlanmış olan Nöbet isimli dizi ile gerçekleştirmiştir. 2021 yılında ise TRT ekranlarının yeni yapımlarından olan Barbaroslar adlı dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmuş ve dizi de İlyas karakterini canlandırmıştır. Caner Topçu 'nun canlandırdığı İlyas karakteri dizi de; Oruç Reis'in (Engin Altan Düzyatan) kardeşidir. Ayrıca dizi de Ulaş Tuna Astepe ve Yetkin Dikinciler de rol almıştır.

Bilinçsizler (Recep) (2015)

Nöbet (2019)

Hiç (Deniz) (2021)

Evrensel Döngü: Yaşam Ağacına Yolculuk (2018)

Evrensel Döngü: Zamansal Yolculuk (Ömer Ali) (2019)

Barbaroslar (İlyas) (2021)