İlker Aksum'un savaş pilotu olamamasının nedeni o dersti! Çok şaşıracaksınız

İlker Aksum'un aslında savaş pilotu olacağı ancak bir dersini veremediği için bu hakkını kaybettiği ortaya çıktı. Katıldığı bir yayında, savaş pilotu olamama hikayesini anlatan İlker Aksum'un veremediği ders oldukça şaşırttı.

İlker Aksum uzun yıllardır aktörlük yapan bir sanatçı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan İlker Aksum, bu alanda yüksek öğrenimini de yapmıştı. Aksum'un aslında savaş pilotu olacağı ancak bir dersi veremediği için okula giremediği ortaya çıktı.

İLKER AKSUM'UN SAVAŞ PİLOTU OLAMAMASININ NEDENİ O DERSTİ!

Ali Sunal'ın Bloomberg HT'de yayınlanan programına konuk olan İlker Aksum, o dönemi şu sözlerle anlattı:

"Baban savaş pilotu, sene 1988, Top Gun'lar, Tom Cruise'ler falan... Kim olmak istemez yani? İster istemez etkileşim var. Baba bir geliyor; montlar, gözlükler... O zamanlar, bilmiyorum halen öyle mi; Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri kendi sınavlarını yapardı ve çok yüksek bir lise ortalaması istenirdi. Ben kimyadan kurtaramadım durumu. Ama şunu da biliyorum; pilot olsaydım, yine de onu bırakıp oyunculuğa geçecektim. Ortaokul yıllarımda biliyorum oyuncu olacağımı. ÖSS'ye girdim ÖYS'ye girmedim. 1988-1989'da konservatuvar sınavına girdim, sadece şunu diyorlardı; ÖSS'yi geç, yeter. Biz kendi sınavımızı kendimiz yapacağız."