İçimizdeki Ateş'in Doğan'ı Burak Sevinç kimdir, eşi kim? Burak Sevinç kaç yaşında, dizileri ve filmleri neler?

Atv ekranlarının yeni dizisi İçimizdeki Ateş 23 Haziran Cuma günü yayınlanan ilk bölümüyle yayın hayatına başlıyor. Yakışıklı oyuncu Burak Sevinç de İçimizdeki Ateş dizisinde Doğan karakterine hayat veriyor. İlk oyunculuk deneyimini Babam İçin dizisiyle yaşayan Sevinç son olarak Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisinde rol almıştı. Peki, Burak Sevinç kimdir, aslen nereli? Burak Sevinç kiminle evli, eşi kim?

Murat Onbul yönetmenliğinde Atv'de yayın hayatına başlayan İçimizdeki Ateş dizisi ekran başındaki izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Burak Sevinç de dizide Ceren Benderlioğlu, İpek Filiz Yazıcı, Atakan Hoşgören ve Gizem Arıkan gibi isimlerle başrolleri paylaşıyor. Oyunculuğunun yanı sıra müzikle de yakından ilgilenen Sevinç son olarak Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli dizisinde rol aldı. İşte Burak Sevinç hayatı ve biyografisi...

BURAK SEVİNÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Oyuncu Burak Sevinç 27 Ekim 1985'te Zonguldak'ta dünyaya geldi. Ud sanatçısı Özcan Sevinç'in oğlu olan Burak Sevinç ilk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamlamasının ardından yükseköğrenim için İstanbul'a taşındı. Sevinç, Yıldız Teknik Üniversitesi, Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünü bitirmeden üniversiteyi ikinci senesinde terk edip müzisyenlik mesleğine ağırlık verdi.

Bir röportajında ise durum için "Her yerde Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun yazıyor benim için ama ben YTÜ'den ikinci sınıfta terkim. Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Toplulukları adlı bölümde okuyordum." dedi.

Oyunculuğun yanı sıra müzikle de yakından ilgilenen oyuncu, 11 yaşında babasının yönlendirmesiyle Türk Sanat Müziği Derneğinde kanun enstrümanı üzerine ders almaya başladı. Aldığı 6 aylık eğitimin ardından keman, ud, kanun ve gitar gibi müzik aletlerini çalmaya başlayan Sevinç, 1997 yılında Zonguldak Sanat Müziği Derneğinde sahneye çıkmaya başladı. Ayrıca bir dönem Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası'nda profesyonel olarak müzisyenlik yaptı. Oyunculuk ve müzisyenlik dışında marangozluğa da ilgisi olan Sevinç, bir röportajında, "Marangozluk işlerine yıllardır çok meraklıyım, ahşapla ilgilenmeyi çok seviyorum.

Evimdeki birçok eşya benim elimden çıkma. Terapi oluyor benim için. Saatlerce hiçbir şey düşünmeden uğraşabilirim" dedi. Dalış sporuna da küçük yaşlardan beri ilgisi olan Sevinç, 5 yıl boyunca dalış eğitimi aldı. Aldığı uzun eğitimin ardından 7 yılı aşkın süredir profesyonel olarak dalış yapıyor. Ayrıca basketbol, voleybol ve hentbol gibi spor dallarıyla da ilgileniyor.

BURAK SEVİNÇ DİZİLERİ

2022 - İçimizdeki Ateş (TV Dizisi)

2022 Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli (TV Dizisi)

2020 - Kırmızı Oda (TV Dizisi)

2019 – Leke (Cem) (TV Dizisi)

2017 – Söz (Fethi) (TV Dizisi)

2016 – Altınsoylar (Oğuz) (TV Dizisi)

2015 – Evli ve Öfkeli (Cihan) (TV Dizisi)

2013 – Ben Onu Çok Sevdim (Hasan) (TV Dizisi)

2013-2015 – Kurtlar Vadisi Pusu (Timur) (TV Dizisi)

2013 – Merhaba Hayat (TV Dizisi)

2012 – Yol Ayrımı (Yusuf) (TV Dizisi)

2012 – Babam İçin (TV Dizisi)

BURAK SEVİNÇ EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Oyuncu Burak Sevinç, 2015 yılında evlendiği Şirin Kılavuz'la anlaşmalı olarak boşandı