İbrahim Tatlıses ameliyat günü neler yaşadı? Doktoru riskli durumu ilk kez anlattı

İbrahim Tatlıses kalp kapakçığından ciddi bir ameliyat geçirmişti. Konseri öncesi sevenlerinden helallik dahi isteyen İbrahim Tatlıses'in gözyaşları içerisinde hastaneden ayrıldığı ameliyatında neler yaşandığını, doktoru anlattı.

İbrahim Tatlıses geçtiğimiz günlerde kalp kapakçığı ameliyatı olmuştu. Oldukça riskli bir ameliyat süreci geçiren İbrahim Tatlıses, bu dönemde ailesiyle de bazı durumlar yaşadı. Küs olduğu büyük oğlu Ahmet Tatlıses'le barışan sanatçı, kızlarından Dilan Çıtak Tatlıses Dörter ile de yaşamış oldukları sorunla gündeme gelmişti. 2.5 saate yakın bir süre süren ameliyatı ve sonrası süreçte durumunun iyi olduğu öğrenilen İbrahim Tatlıses, hastaneden de gözyaşları içerisinde ayrılmıştı.

Ünlü sanatçının ameliyat günü neler yaşadığıysa merak ediliyordu. Ameliyatı gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, sanatçının ameliyat günü yaşadıklarını Sabah'tan Batuhan Altınbaş'a anlattı.

İBRAHİM TATLISES AMELİYAT GÜNÜ NELER YAŞADI?

Operasyonun zorluğuna dikkati çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

''Tatlıses'in bize geldiği zaman ani ölüm, kalp krizi, aort darlığı riski vardı. İleri aort darlığında da hasta yatakta ölü bulunur. 11 Temmuz'da İstanbul'a konsere geleceğini, ertesi gün ameliyat olmak istediğini söyledi. Konsere beni de çağırdı, orada beni de görmek istedi. Harbiye Açık Hava'daki konserine gittik. Herkesten helallik istedi... Konserden sonra hastaneye gelip hazırlıklara başladık. Anjiyo yaptığımız zaman kalp damarlarını da görmek lazım. Kapak ameliyatından önce kalp damarlarına baktık."

"Kalp damarı yüzde 95 tıkalıydı, bu sürpriz oldu. Bizim yaptığımız işlemde ortaya çıkan iki büyük sorun kapak hastalığı ve ileri aort darlığı. İleri aort darlığı da tek başına ani ölümlere yol açabilir. İki damar tıkalıydı, karşımızda adeta 2 Azrail vardı. Birisi yüzde 95, birisi de ana damarın girişinde yüzde 70. Ben bu durumu başka bir kardiyolog arkadaşımla paylaştığımda çok şaşırdı. Önce damarları açtık, ardından kapağı yerleştirdik. Kapak yerleştirmek de çok riskli bir şey. Her an her şey olabilir."