İbrahim Tatlıses'in konukları belli oldu! İbo Show'un bu haftaki konukları kimler ?

İbo Show konukları her hafta yoğun ilgi görüyor. Usta sanatçı İbrahim Tatlıses'in sunumuyla dokuz yıl aradan sonra tekrar seyircisiyle buluşan İbo SHOW'UN yeni bölüm konukları arasında sürpriz isimler var. Merakla beklenen İbo Show 14 Ocak tarihli 9. bölüm fragmanı yayınlandı. İşte programa katılan isimler ve yayın tarihi...

İbrahim Tatlıses'in sunumunda ekrana gelen İbo Show'un bu haftaki sürpriz konukları yayına giren tanıtım görüntüleri ile birlikte belli oldu. Yeni sezonda büyük ilgiyle izlenen ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'in programı İbo Show'da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Peki İbrahim Tatlıses'in 14 Ocak İbo Show konukları kim?  

İbo Show her hafta izleyici karşısına cumartesi akşamları çıkıyor. Star TV yayın akışına göre  yeni bölüm 14 Ocak Cumartesi saat 20:00'de başlayacak

14 OCAK İBO SHOW KONUKLARI BELLİ OLDU

İbrahim Tatlıses’in sunduğu programın yapımcılığını Poll Production ve Global Medya üstlenmektedir. Cumartesi akşamı Star TV ekranlarında yayınlanacak olan programın bu haftaki konukları, Haluk Levent, Ender Balkır, Hüseyin Turan ve Sabahat Akkiraz olacak.

İBO SHOW 9. BÖLÜM


HALUK LEVENT KİMDİR?

Haluk Levent Acil ya da bilinen adıyla Haluk Levent ( 26 Kasım 1968, Yüreğir, Adana), Türk rock şarkıcısı.

26 Kasım 1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde doğmuştur. Dokuz kardeşin sekizincisi olan Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını ifade etmektedir.İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı. Üniversite giriş sınavlarını kazanıyordu ama eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletemiyordu. Bu durumda ailesinin maddi sıkıntıları da önemli bir rol oynuyordu.

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün "Yollarda" adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanıştı. Bununla beraber Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle çalışıp albümlerinin kalitesinin artmasını sağladı 1990’da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı üç yılın ardından meyvesini verdi. 1993 temmuzunda Yollarda albümünü çıkarttı.

Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1995 ekiminde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

1997'nin Ağustos ayında cezaevine girdi. Yaklaşık on yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkarttı. Mektup içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu “Mektup”u yüz binlerce kişi okudu. İçerde boş durmadı Kedi Köprüsü adlı ilk kitabını yazdı. Gözleri kör eden ışıklardan kurtulmuş ve her ne kadar yüz bin mektup almış olsa da sonunda kendisine kalmıştı. Bu “kendinelik” bir kitapla somutlaştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti vardı. Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu. Bu koşullar altında 1998 eylülünde Yine Ayrılık albümünü çıkarttı ve askere gitti. Askerdeyken Türkiye'nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit'te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi.  Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuruyor, "Kamyoncunun Türküsü" şarkısıyla Susurluk’a gönderme yapıyordu.

Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde çevreye zarar verdiği söylenen projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta Kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu. Haluk Levent Ela adında bir kız çocuğuna sahiptir.

Kısa sanat yaşamına on iki albüm, bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı.2010­'un son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkardı. Sanal alemde izlenme rekorları kırdı ama kaset-cd satışlarında bu oran görülmedi.2014 yılının Şubat ayında Dostane isimli albümünü çıkardı.

ENDER BALKIR KİMDİR?

Ender Balkır, 10 Şubat 1977'de Muş'un Malazgirt ilçesinde dünyaya geldi. 5 yaşında ailesiyle birlikte Mersin'e yerleşti. İlk orta ve Lise eğitimini Mersin'de tamamladı. Türkü sevgisi, tutkusu kuşaklar boyunca ailesine kadar taşınmıştı ve türkülerle sallandı beşiği. Doğal olarak beyninin, kalbinin, hayatının içine işledi türküler. O kadar sevdi ki türküleri, ilkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başladı. O denli tutkuyla sarıldı ki türkülere, ortaokulun ilk yılında bağlama çalmaya başladı.

Onun deyimiyle; bağlama çalmak türkü söylemek, kendini ifade edebilmenin en kısa ve yalın yoluydu. Lise'yi bitirdikten sonra konservatuarda okumak isteyen Ender, ailesinden destek göremeyince üniversitede matematik bölümünde okumaya karar verdi ve 1994 yılında girdiği üniversite sınavında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı. Samsun'da da müzikal faliyetlere devam eden Ender. 2000 yılında mezun oldu ve mezuniyetinden sonra ailesinin yanına Mersin'e döndü. Bir süre burada kalan sanatçı, atamasının İstanbul'a yapılması ile 2001- 2004 yılları arasında İstanbul'da öğretmen olarak hayatını sürdürdü. Bu arada hiçbir zaman müzikten kopmayan sanatçı, hayatında sadece müziğin olması gerektiğine karar verip, 2004 yılında devlet memurluğundan istifa etti. Müzik çalışmalarına büyük bir hız veren Ender, Murat Tambay'la birlikte albüm hazırlıklarına başladı. Büyük bir özveri ve emekle geceli gündüzlü çalışarak oluşturdukları albüm, 2007'nin ekim ayının dinleyicileriyle buluştu.

SABAHAT AKKİRAZ KİMDİR?

1955’te Sivas’ta doğdu.

Türk Halk Müziği'nin başarılı yorumcusu Sabahat Akkiraz, ilk olarak ailesinde müzikle uğraşanlardan etkilendi.

Akkiraz'ın sanata yönlenmesine ise ilkokul öğretmeni öncülük ederek, baba Akkiraz'ı bu konuda ikna etti. Böylece, Sabahat Akkiraz, daha 13 yaşında Arif Sağ ve Orhan Gencebay’ın sazları eşliğinde ilk 45’lik plağını Mahmut Erdal ile çıkardı.

Aynı yıl ailesiyle birlikte Almanya’ya yerleşen Akkiraz, orta ve lise eğitimini bu ülkede tamamladı. Bu süreçte müzikten hiç kopmayan sanatçı, ustalarım dediği; Feyzullah Çınar, Aşık Daimi, Davut Sulari ve Muhlis Akarsu ile tanıştı ve desteğini gördü.

1983 yılında ilk profesyonel albümü "Şafak Söktü"yü Musa Eroğlu ile yaptı. 1985 yılında İstanbul'a taşınan Akkiraz, aynı yıl Arif Sağ ile çalışmaya başladı ve ikili beraber bir çok albüme imza attı.

Albümlerinde çoğunlukla kendi derlediği türküleri, deyişleri ve uzun havaları seslendirdi. Seslendirdiği derlemeleri dışında yüzlerce derlenmiş eseri de arşivinde bulunmaktadır.

1996 yılında London Jazz Festivaline davet edilen usta sanatçı, Grand Union Orchestra ile Echoes From Anatolia (Anadolu'dan Yansımalar) projesini hazırladı ve başta London Jazz Festivali olmak üzere Londra, Dublin ve Glasgow da 10 konser yaptı. Bu çalışma aynı zamanda bir halk müziği sanatçısının jazz ve türküler üzerine hazırladığı ilk uluslararası proje olması açısından da önemlidir.

1999 yılında Queen Elizabeth Hall’de "Womens of Tradition’’ projesinde Türkiye'yi temsil eden Akkiraz, aynı yıl Echoes from Anatolia konserleri Redgold Music tarafından kaydedildi ve tüm dünya da satışa sunuldu.

2000 yılının Şubat ayında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından Fransa’ya davet edildi ve 11 Subat 2000'de Cite de la Musique Paris'de, 13 Şubat 2000'de Dieppe Ulusal Sahne'de, 15 Şubat 2000 tarihinde de Saint Claude Şehri kültür merkezinde 3 konser verdi.

Aynı yılın Haziran ayında Lyon da "Doğu Festivaline" çağırılan Akkiraz, 25 Kasım 2000'de Etnik müziğin mabedi kabul edilen "Theatre de le ville" de konser verdi. Fransız-Belçika ortak yapımı olarak hayatı ve çalışmaları belgesel yapıldı ve bu belgesel Mezzo ve Muzzik adlı tv kanallarında yayınlandı.

2001 Şubatında Hollandalı ünlü şanson şarkıcı Jasperina De Jong ile 5 konserlik Hollanda turnesi yaptı.

31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Brezilyanın Sao Paolo kentinde iki konser veren Akkiraz, türküleri ilk defa Güney Amerika'ya okyanus ötesine taşıdı.

Bestelediği “Beni Beni” adlı deyiş Azam Ali ve Niyaz grubu tarafından seslendirildi ve Harrison Ford’un “Crossing Over” adlı filminde kullanıldı.

Ayrıca Mercan Dede ile birlikte “Kerbela” adlı eseri hazırladı ve bu eserin yer aldığı Mercan Dede’nin “Su” albümü BBC World Music Chart’ta ilk sıraya kadar yükseldi.

Akkiraz’ın Orient Expressions ile hazırladığı ve Doublemoon tarafından yayınlanan “Külliyat” albümü ise World Music Chart’da altıncı sıraya kadar yükseldi. Onaltı ülkede basılan bu albüm, Anadolu müziği ile elektronik müziğin en iyi harmanlandığı albüm olarak kabul ediliyor.

12 Haziran 2011 de yapılan 24. dönem TBMM seçimleri’nde İstanbul 3. bölgeden CHP milletvekili seçilmiştir.

Albümleri :

1982 – Gül Yüzlü Sevdiğim

1983 – Şafak Söktü

1984 – İnsana Muhabet Duyalı

1985 – Bir Gerçeğe Bel Bağladım

1986 – Boş Yere Kavgayı Zahmet Biliriz

1989 – Deli Gönül – Bu Sene

1988 – Fazilet

1990 – Bendeki Yaralar

1992 – Yalan Dünya

1993 – Dostların Anısına

1994 – Dağlar Kardeşimi Geri Verin

1996 – Yiğit İnsanların Türküleri

1997 – Türkülerle Gide Gide

1999 – Yüreğimin Sesi Sabrın Türküleri

2000 – Deli Derviş

2001 – Chante Alevite/ Alawite Singing – Long Distance

2002 – Lamekan

2002 – Konserler

2003 – Kaygusuz

2006 – Seyran

2006 – Külliyat/ Sabahat Akkiraz Featuring Orient Expressions

2007 – Türkü Hayattır

2008 – Birlikte Türküler Söylüyoruz / Sabahat Akkiraz & Mustafa Özarslan

2010 – Dillerdeki Türküler/Live

2010 – Yine mi Figan Var Dostların Anısına …

2011 – Seçmeler