Ayça Erturan'dan yıllar sonra gelen 'Çok Güzel Hareketler' itirafı

Çok Güzel Hareketler 1. Kuşak ile ünlenen oyuncu Ayça Erturan, mesleğe ilk başladığı zamanlarda kendisine gelen eleştiriler ve o dönemde vermiş olduğu tepkileri anlattı.

Şimdilerde Akıncı dizisiyle ekranda olan oyuncu Ayça Erturan, kariyerine ilk kez Yılmaz Erdoğan'ın talebesi olarak sahneye çıktığı Çok Güzel Hareketler ile başlamıştı. Sabah'ın haberine göre; o dönemlerde kendisine birçok eleştiri geldiğini ve bu yorumları dikkate alıp cevap verdiğini söyleyen Erturan, şunları söyledi:

"Çok Güzel Hareketler'de oynarken insanlar bizi sevdi, bilet satışları arttı, hatta telefonlar filan kilitlendi. Bazıları çok güzel fan sayfaları açıyordu, çok hoşumuza gidiyordu. Bir yandan da bazı insanların hoşuna gitmedik. Hatta biri benim için 'Senden oyuncu olmaz' başlıklı bir sayfa açmıştı. Fotoğrafımın üzerine de kocaman çarpı olan bir görsel koymuştu. Bayağı benden nefret ediyordu. Ben de merak ettim ve araştırdım bu kim diye. Sonra bir baktım üniversite mezunu, düzgün bir adam.

Ardından şöyle bir mesaj attım kendisine: 'Merhaba ben Ayça Erturan, neden benden oyuncu olmaz? Birisine böyle bir sayfa açmanız için size bir şey yapmış olması lazım. Birini sevmiyor olabilirsiniz ama kötüleme sayfası açacak kadar size ne yapmış olabilirim ki? Aklı başında eşi-dostu olan birisiniz. Buna neden mesai harcadınız? Ya da yeni çıkan birisine destek olmak yerine neden köstek olmayı seçtiniz? Daha iki bölüm yayınlandı.' Gerçekten çok üzülmüştüm böyle bir şey yapılmasına."

BENDEN ÖZÜR DİLEDİ

O kişinin kendisinden özür dilediğini söyleyen Erturan, "Adamın bana verdiği cevap da çok ilginçti. 'Çok özür dilerim. Böyle olduğunu bilmiyordum. Benim içimden geldi, öylesine açtım. Şimdi değiştiriyorum' dedi. Ben de ona 'Silmeniz için söylemiyorum, merak ettim sadece' diye karşılık verdi. Sonra çok sevilen oyuncu gibi bir şeyler yazdı benimle ilgili. Bunu yazmasının da benim için önemi yoktu." dedi.

'BENİ TANISAN ÇOK SEVERDİN'

Oyuncu, sosyal medyadan kendisine gelen eleştirilere de hep yanıt verdiğini belirten ünlü isim, "Bir zamanlar geceleri yatmadan önce tanımadığım insanlara, takma isimlere cevaplar veriyordum. Onları stalk'lıyordum. Kim olduklarına bakıyordum. Hakkımda olumsuz yorum yazanlara 'Neden böyle yazdın, aslında beni tanısan çok seversin' yazıyordum. Sadece sevgilisinin eski kız arkadaşına benziyorum diye benden nefret eden kızlar bile gördüm." ifadelerini kullandı.