Hayranları dava açmıştı... Madonna'dan hamle

Ünlü şarkıcı Madonna'nın sahneye geç çıktığı gerekçesiyle hayranlarının açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Davanın reddedilmesini talep eden Madonna, ''Konserin geç başlaması nedeniyle davacılar fark edilebilir bir zarar görmedi'' dedi.

Bakteriyel enfeksiyon nedeniyle uzun bir süre tedavi gören ve turnesini ertelemek zorunda kalan dünyaca ünlü şarkıcı Madonna sağlığına kavuşmasının ardından sahnelere hızlı bir dönüş yaptı.

New York konserinde sahneye geç çıktığı için tepki çeken Madonna, iki hayranı tarafından dava edildi.

Madonna ve hukuk ekibi, iki hayranının aralık ayındaki konsere katıldıktan sonra açtığı davanın reddini talep etti. Mahkeme belgelerine göre Madonna, konserin geç başlaması nedeniyle davacıların 'fark edilebilir bir zarar görmediği' yönünde bir savunma yaptı. Madonna'yı dava eden seyirciler, geç başladığı için geç biten konserden çıktıktan sonra eve gitmenin zor olabileceğini iddia etti. Ayrıca etkinliğin geç başlamasının ertesi sabah kendilerini etkilediğini de savundu.

Madonna'nın avukatları, davacılardan birinin konser bittikten sonra sosyal medyada sanatçıya övgüler yağdırdığına dikkat çekti. Hukuk ekibi ayrıca, hayranların "ödedikleri paranın karşılığını aldıklarını, Madonna'nın uzun süreli, yüksek kaliteli şovunu izlediklerini" belirtti.

Madonna'nın avukatları, "Davacılar, Madonna'nın performansının ortalamanın altında olduğunu, performansının ödediklerinden daha az değerli olduğunu veya performansının tamamını izlemeden konserden ayrıldıklarını iddia etmiyor. Aslında davacılar, geceyi 'inanılmaz' bir konserde geçirmekten dolayı kendilerinin uğradıkları herhangi bir zararı ileri sürmüyor" ifadelerini kullandı.

Sanatçının savunmasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Konsere giden hiç kimse ve hiçbir Madonna hayranı, büyük bir arena konserindeki ana karakterin zamanında sahneye çıkmasını beklemez. Daha ziyade, konsere giden makul bir kişi, mekanın kapılarının açıklanan saatte veya öncesinde açılacağını, katılımcılar gelip koltuklarına doğru ilerlerken ve ana sanatçı sahneye çıkmadan önce bir veya daha fazla açılış gösterisinin yapılabileceğini ve sonrasında ana sanatçının sahneye çıkacağını anlayacaktır."