Hayatını kaybeden moda efsanesi Pierre Cardin'in en büyük hatası neydi?

Atatürk'ün 1920'lerde terzilik eğitimi için Paris'e gönderdiği dedesi Levon Kordonciyan'ın mesleğini, dördüncü kuşak olarak yürüten Levon Kordonciyan, hayatını kaybeden Pierre Cardin'le igili konuştu. Kordonciyan ''Kalıpları çok sevildi fakat 90'lı yıllardan sonra modadaki değişime ayak uyduramadı. Yanlış strateji izledi. Ev tekstiline de yönelerek ilgi alanını dağıttı.'' dedi.

YASEMİN İLAN

Pierre Cardin'ın vefat haberi sonrası ilk James Bond Sean Connery ve sonuncusu Daniel Craig, Marlon Brando, Brad Pitt, Russell Crowe, Hugh Jackman, Robert De Niro gibi dünyaca ünlü aktörlere smokin diken Levon Kordonciyan'la konuştuk.

Atatürk'ün 1920'lerde terzilik eğitimi için Paris'e gönderdiği dedesi Levon Kordonciyan'ın mesleğini, dördüncü kuşak olarak yürüten Levon Kordonciyan şunları dile getirdi:

TAKIMLARDAKİ ETİKETLERİ SÖKMEYE KIYAMAZLARDI

İtalyan asıllı Fransız modacı Pierre Cardin, kendi ülkesinin sınırlarını aşıp tüm dünyanın bildiği bir marka olmayı başarmıştı. Takdir edilecek işler yaptı, işin çıraklık kısmını yapmış, atölyeden gelen bir modacıydı kendisi. Kadın modasının hakim olduğu Fransa'da erkek terziliğinde başarı elde etmiş ender isimlerdendir. 1980-1990'lı yıllarda kruvaze ve üç düğmeli, iki yırtmaçlı ceketlerde çığır açtı. Özellikle Hollywood filmlerinde aktörleri giydirerek büyük sükse yaptı. O yıllarda Pierre Cardin marka bir takıma sahip olmak ayrıcalıktı. Hatta insanların, kendilerine 'görgüsüz' denilecek olmasına rağmen takım elbisenin kolundaki markayı sökmeden giymeyi tercih ettikleri bile oluyordu. Bu da trajikomik bir durumdu.

EV TEKSTİLİNE GİRMESİ HATAYDI

Kalıpları çok sevildi fakat 90'lı yıllardan sonra modadaki değişime ayak uyduramadı. Yanlış strateji izledi. Ev tekstiline de yönelerek ilgi alanını dağıttı. Benim ısrarla karşı çıktığım bir nokta var. Bir kişi tek alanda uzmanlaşabilir. Takım elbise yapıyorsan sadece onu hakkıyla yapacaksın. Ben çorap da yaparım, halı da dediğin de başarı düşüyor. Bu küçük işletmeler için de geçerlidir. Pierre Cardin'in bu yanlış stratejisi sektöre yeni girecekler için de ders niteliğinde bir durum.