'Hayat Bilgisi'nin Mennan'ı Erdal Türkmen'in diğer mesleğini duyan şaştı kaldı

Hayat Bilgisi dizisinde Mennan karakterine hayat veren Erdal Türkmen, verdiği bir röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Oyunculuğun yanı sıra yaptığı meslekten de bahseden Erdal Türkmen herkesi şaşırttı.

Perran Kutman, Tarık Papuççuoğlu, Rutkay Aziz ve Altan Gördüm gibi birçok başarılı ismin kadrosunda yer aldığı Hayat Bilgisi dizisi 2000'li yıllara damga vurdu. Dizi yıllar önce final yapsa bile oyuncuları ile gündeme geliyor.

Hayat Bilgisi dizisinde hayat verdiği Mennan karakteri ile hafızalarda yer edinen Erdal Türkmen, Habertürk'e verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Oyunculuk serüveninden bahseden Erdal Türkmen, yaptığı diğer mesleği de açıkladı. Türkmen şunları söyledi:

"Maddi zorluklar içindeydik. Yalnız; kendi meşreplerince sanatı seven, açık görüşlü bir ailede büyüdüm. 6-7 yaşlarımda başrolünde Bülent Kayabaş'ın oynadığı "Bugün Bayram Bir Kaşık Ayran" adlı çocuk oyununu, tüylerim diken diken bir halde izledim. Ben de orada olmak istiyordum. Aradan yıllar geçti. 15-16 yaşlarımda 'Gırgır' ve 'Fırt' mizah dergilerinin kadrosuna profesyonel karikatürist olarak girdim. Oğuz ve Tekin Aral ustalarımla ve muhteşem yazar çizer kadrosuyla uzun yıllar çalıştım. Karikatüristliğe başlamam sahnede olma isteğimi durdurmaya yetmemişti. Ben de ikisini birleştireyim dedim. "İki boyutlu karikatürleri nasıl yaşayan bir hale getiririm?" sorusu beni oyunculuğa yönlendirdi. İşin doğrusu, kendimi merak ediyordum. Ben hayata kendimi merak etmek için geldiğimi anladım. Hayat da anladı. Birbirimizi sürekli merak ediyorduk ve hala da ediyoruz."