Harun Kolçak kimdir? Ölüm hakkında son sözleri

Harun Kolçak öldü mü? En çok sorulan sorular arasına girdi. Ünlü sanatçı Harun Kolçak hayatını kaybetti. Maslak Acıbadem’de tedavi gören 62 yaşındaki sanatçı Kolçak’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Şarkıcı Harun Kolçak hayatını kaybetti. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı Harun Kolçak 62 yaşında hayatını kaybetti. Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 İstanbul doğumludur. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristtir. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur. 22 Haziran 2016 Çarşamba günü Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden nüksetti. 

'ÖLÜM HAYATTA BİR ÇOK ŞEYE ANLAM KATIYOR . ÖLÜMSÜZ OLSAYDIK , BİRBİRİMİZE DEĞER VERMEZDİK' 

sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

EN GENÇ GÜNÜ’

Altı gün önce doğum gününü kutlayan şarkıcı, “Bugün gelecek yıllarımın en genç günündeyim” diyerek sosyal medyaya not düşmüştü.   

Harun Kolçak'ın son paylaşımları duygulandırdı

Kolçak'ın 4 Temmuz günü yazdığı "Saçımı, başımı, yediğimi, içtiğimi, kısaca beni unutun, müziğimi dinleyin, şarkılarıma eşlik edin, bu yeter..." mesajı da ölüm haberinin ardından çok sayıda paylaşım aldı.

Kolçak, vefat etmeden 4 gün önce doğum gününde doktoru Prof. Dr.  Oktar Asoğlu ile çektiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı. Kolçak'ın son paylaşımı da bu oldu.

"TÜRK HALKININ BAŞI SAĞOLSUN"

Vefat haberini canlı yayına bağlanarak doğrulayan ve Kolçak'ın son fotoğrafına yer alan doktoru Asoğlu ise şunları söyledi:

Türk halkının ve herkesin başı sağolsun. Sevgili  Harun Kolçak'ı bugün kaybettik. Yarım saat kadar önce kaybetik. Kendisi uzun zamandır sürdürdüğü savaşı kaybetmiş bulunuyor. Bütün dostları bu süreçte onunla beraberdi. Ancak bazen yaşam savaşını insanlar her şeye rağmen sürdüremeyebiliyorlar. Ve şu an kendisini kaybettik.

Eşref Kolçak oğlu Harun Kolçak'ın ölümünün ardından konuştu

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Eşref Kolçak, 62 yaşında vefat eden oğlu Harun Kolçak’ın ardından konuştu. Telefonla ulaşılan Eşref Kolçak hıçkıra hıçkıra ağlayarak yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘Yavrum çok erken gitti. Allah’ın takdiri ne desem ki… Allah gençlere uzun sağlıklı ömür versin. Nişantaşı’ndaki cenaze namazına sağlığım el vermediğinden dolayı katılamayacağım. Harun, Gemlik’te annesinin yanına gömülecek. Onu benim yanıma Gemlik’e getirecekler, oğlumu bana getirecekler.”

"DOKTORUN VERDİĞİ İLAÇLARI KASITLI OLARAK ALMAMIŞ"

Harun Kolçak ile Ramazan’dan önce Yalova’da verdiği konserde beraber olduklarını ifade eden Eşref Kolçak, “O konserini izledim. Bir de 15 Temmuz’da doğum günüydü. Telefon ile konuştuk, ‘Baba doktor yanımda, onunla konuş’ dedi. Ben iyi dileklerimi ilettim. Doktor bana iyi olduğunu söyledi ama doktorunun konuşması bile beni tatmin etmedi. 2-3 gün sonra tekrar hastaneye kaldırıldı. Daha sonra hastanedeyken doktoruyla görüştüm, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim, ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi. Yine almamış. Allak bullak durumdayım. Ne söylesem benim için hiçbir şey ifade etmez. Kısmet buymuş. Bundan sonraki yaşamımızda tek başımıza kalmış olacağız ama ben hiçbir zaman tek başıma değilim. Allah’a çok şükür arkamda 80 milyonum var" şeklinde konuştu.

Kendisi için de ölmeden önce mezar yaptıran Eşref Kolçak'ın, mezar taşına, "Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır” yazdırdığı görüldü. Kolçak, kaybettiği eşinin mezar taşına da, "Evimin hanımı, çocuğumun anası, benim kadınım” yazdırmıştı.

SON DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMADI

 
15 Temmuz'da doğum gününü kutlayan ve yakın çevresine “Bu yıl doğum günümü kutlamayacağım” diyen Harun Kolçak, doğum gününden 4 gün sonra hayatını kaybetti. Harun Kolçak'ın son zamanlarda “kanseri yendim” dediği belirtilirken, ailesi ve yakınları ise Kolçak'ın fiziksel olarak zayıfladığını söylüyorlardı.

 HARUN KOLÇAK’IN CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ
 
Harun Kolçak’ın prodüktör arkadaşı Polat Yağcı cenaze töreniyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye’den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik’te Gemlik Mezarlığı’nda defnedilecek.”

Harun Kolçak kimdir?

Harun Kolçak, 1955'te İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Eşref Kolçak sayesinde sanatla iç içe büyüyen Kolçak, küçük yaşlarda müziğe başladı. Profesyonel müzik yaşantısına, Erkin Koray ile çalışarak başlayan Kolçak, Onno Tunç Orkestrası'nda 7 yıl bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı.

Onno Tunç ile 1991'de ortak yaptıkları "Gir Kanıma" isimli albümle çıkış yakalayan sanatçı, Onno Tunç'un vefatından sonra İskender Paydaş ile "En Büyük Aşk", "Derman Olayım", "İnsan Gülerken Ağlar" gibi birçok parçada beraber çalıştı. Daha sonra 1995'te "Yanımda Kal" adını taşıyan üçüncü albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Kolçak, "Korkuyorum", "Dualarım Yoluna" ve "Yanımda Kal" gibi unutulmaz şarkılara da imza attı.

Ulusal düzeyde kazandığı birçok ödülün yanı sıra yurt dışı başarıları da bulunan Kolçak, 1996'da Litvanya'da 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen "Müzikos Festivalis Nerinos Vasara 96" yarışmasında "En İyi İkinci Şarkıcı" seçildi.

Albüm

Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden Doğuyorum (2012)

Diğer çalışmaları

Dansa Çağrı - Zerrin Özer ile 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda

Yeniden - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda

Güzel Şeyler Söyle - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda

Keloğlan - Grup FM üyesi olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda

Bile Bile - Aşkın Nur Yengi'nin Sevgiliye albümünde düet (1990)

Benimsin - Aşkın Nur Yengi'nin Haberci albümünde düet (1997)

Duy Beni Dinle Beni 41 Kere Maşallah (2006)

Biri Var - Bendeniz'in Değiştim albümünde düet (2006)

Sebebim Yok - Egoist'in On albümünde düet (2007)

Pişmanım - Betül Demir'in Süper albümünde düet (2008)

Bir Gece - Çınar Vol. I (2008)