Harry Potter'ın Dumbledore'u Sir Michael Gambon'un vasiyeti ortaya çıktı

'Harry Potter' film serisinde hayat verdiği 'Albus Dumbledore' karakteriyle hafızalarda yer edinen Sir Michael Gambon'un vasiyeti ortaya çıktı. Tüm mal varlığını eşi Anne Gambon'a bırakan Sir Michael Gambon uzun zaman aşk yaşadığı sevgilisi ve o ilişkisinden dünyaya gelen iki çocuğunu hiçbir pay bırakmadı.

82 yaşında zatürre nöbetinden dolayı eylül ayında hayatını kaybeden 'Harry Potter' film serisinde canlandırdığı Dumbledore' karakteriyle tanınan Sör Michael Gambon'un vasiyeti ortaya çıktı.

Sör Michael Gambon, vasiyetinin 5 Mart Salı günü açıklanmasından sonra 'Daily Mail'ın eriştiği üç sayfalık belgede, uzun süredir kız arkadaşı olan Philipa Hart'a hiçbir şey bırakılmadığı ortaya çıktı.

Set tasarımcısı olan Hart, Gambon'la 2000'de 'Longitude'un çekimleri sırasında tanışmış ve 17 yaşındaki Tom ve 15 yaşındaki William adında iki çocukları olmuştu.

Sör Michael Gambon, 20 yıl boyunca zamanını eşi Gambon ve uzun süre ilişki yaşadığı kız arkadaşı Hart arasında paylaştırıldığı biliniyor. 2016'da vasiyetini hazırlayarak eşi ve 60 yaşındaki oğulları Fergus'u belgenin vasileri olarak belirlemişti. Ünlü oyuncu, eşinin kendisinden önce ölmesi halinde 1 milyon 465 bin 882 sterlinlik (yaklaşık 59,5 milyon TL) servetinin tamamının oğlu Fergus'a kalması yönünde düzenlemeler yapmıştı.

Sör Michael Gambon'un vasiyete göre Hart'tan olan çocukları 10 biner sterlin (yaklaşık 406 bin TL) ve birer ödül aldı. Her ikisine de Büyük Britanya Variety Club'ın gümüş kalp şeklindeki sahne oyuncusu ödülü bırakılırken Tom'a 1987'de, William'a ise 2000'de verilen ödülü aldı. Ünlü oyuncunun sevgilisi Hart'a vasiyetten hiçbir şey bırakılmadığı anlaşıldı. Ünlü oyuncunun vasiyetinde bıraktığı miktarın, ölümünden önce satın alınan ve aile üyelerine ait varlıkları içermediği de ortaya çıktı.