Harry Potter'de sahnelerini çekti ama hiçbir filmde yer almadı! Nedeni duyanı şaşırtıyor

Harry Potter film serisi hakkında şaşırtan pek çok bilgi bulunuyor fakat en dikkat çekeni hiç şüphe yok ki Harry Potter Peeves karakteri. Romanda olmasına hatta ilk film için sahneleri de çekilmesine rağmen Peeves, Harry Potter film serisinin hiçbirinde yer bulamamıştı. Peki ama neden?

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Harry Potter filminin unutulmaz karakteriydi Albus Dumbledore. Michael Gambon oynamıştı ve kimilerine göre onun vefatıyla çocukluğumuzdan da bir parça gitmişti. Harry Potter serisinden sevdiğimiz, hayranı olup özdeşletiğimiz Albus Dumbledore dışında pek çok karakter bulunuyor.

Ancak bir karakter var ki, onu kitapta okuduk hatta sette de yer aldık ama filmde hiç görülmedi. Harry Potter kitapları ve filmlerini birbirinden ayıran pek çok özellik bulunuyor. Bunlardan birisi de Hogwarts'ın yaramaz hayaleti Peeves.

HARRY POTTER PEEVES NEDEN FİLMDE YOKTU?

Peeves aslında filmde yer almıştı. İngiliz komedyen ve aktör olan Rik Mayall tarafından oynanmıştı üstelik. Ama ne yazık ki filmde sahnelerine yer verilmedi.

Rik Mayall, tam üç hafta boyunca Peeves rolünü oynadı. Fakat filmin yönetmeni Chris Columbus, sırf görüntü bakımından beğenmediği için Rik Mayall'ın bulunduğu sahneleri filme koymadı.

Rik Mayall ise bu konu hakkında, bir röportajda şunları söylemişti:

"Üç hafta boyunca filmdeydim ve sonrasında benim sahnelerimi kestiler. Ama yine de param var."