Hande Fırat kimdir, eşi kim? Hande Fırat kaç yaşında ve nereli?

Gazeteci Hande Fırat canlı yayında gelen telefon ile Türkiye gündemine girdi. CNN Türk'te yayın yaptığı sırada telefonu çalan ve rejiye bir şeyler söyleyen Fırat'ın o anları sosyal medyada popüler oldu. Peki, Hande Fırat kimdir? Hande Fırat aslen nereli?

Televizyon dünyasının tanınan simalarından Hande Fırat canlı yayın sırasında gelen telefon nedeniyle gündeme geldi. Birçok televizyon kanalında ve yapımında yer alan Fırat'ın CNN Türk canlı yayını sırasında telefonunun çalmasının ardından rejiye yaptığı işaretler sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Peki, Hande Fırat kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

HANDE FIRAT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Hande Fırat 10 Eylül 1974'te Ankara'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde, yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü'nde tamamlayan Fırat televizyonculuk kariyerine yükseköğrenimi devam ederken başladığı staj ile adım attı.

Kanal D, NTV ve BRT'de görev aldı. Kasım 1999'da CNN Türk'te başbakanlık muhabiri olarak çalışmaya başladı. 2011'de CNN Türk'ün, 2014'te de Kanal D'nin Ankara Temsilcisi oldu.

2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı FaceTime üzerinden CNN Türk canlı yayınına konuk etti. Erdoğan'ın halkı sokağa çıkmaya çağırmasıyla darbenin gidişatını değiştiren bu yayın, Fırat'ın başarısı olarak görüldü. Aynı yıl düzenlenen 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yılın Medya Olayı" dalında ödüle layık görüldü.

Hande Fırat, darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişime geçtiği iPhone marka telefonunu, Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu girişine yakın bir konumda açılan Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde sergilenmek üzere bağışladı. Fırat'ın telefonunun yanında da Erdoğan'ın telefonu konuldu.

HANDE FIRAT KİMİNLE EVLİ, EŞİ KİM?

Hande Fırat 5 Aralık 2017'de iş adamı Murat Özvardar ile evlendi.