Haluk Levent'ten sanal konser! Herkes bunu konuşuyor

''Vr'' gözlük takan ünlü şarkıcı Haluk Levent, Yakaza adı verilen aleme geçerek sanal ortamda konser verdi. Konserin ardından açıklamalarda bulunan Haluk Levent, ''Türk bilim insanlarının geliştirdiği bu proje ile dünyada bir adım öndeyiz. Ben çok gurur duydum'' şeklinde konuştu. Ünlü şarkıcının sanal konseri büyük ilgi gördü.

AHBAP Derneği ile yaptığı yardımlar ile adından söz ettiren ünlü şarkıcı Haluk Levent, yoğun konser maratonuna devam ediyor. İlk kez gerçek zamanlı konser veren Haluk Levent, Vr gözlük takıp şarkılarını seslendirdi.

Haluk Levent gözlüğünü takarak Türk bilim insanlarının geliştirdiği sanal ortam yazılımı olan 'Yakaza' alemine geçiş yaptı. Seyirci ile sanatçı aynı anda sanal ortamda yerini aldı. Konser sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Haluk Levent, şunları söyledi:

"Dünya değişiyor, az önce gördüğünüz gözlük ile dünyanın herhangi bir yerindeki arkadaşım benim konserime gelebiliyor, evinden konserimi izleyip isterlerse vokal yapabiliyorlar. Sadece bu değil mesela diş ağrınız var ise gözlük sayesinde doktorla görüşebiliyorsunuz. Yani kısaca anlatmam gerekirse 'Yakaza' aleminde dilediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Türk bilim insanlarının geliştirdiği bu proje ile dünyada bir adım öndeyiz. Ben çok gurur duydum."