Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken Masumlar Apartmanı açıklaması: Gerçek aile çok daha abartılı

Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Camdaki Kız ve Masumlar Apartmanı dizileri son dönemin en çok konuşulan yapımları arasında yerini alıyor. Masumlar Apartmanı dizi hakkında açıklamalarda bulunan Budayıcıoğlu, 'Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı'nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım' dedi.

Son dönemin en dikkat çeken dizileri Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Camdaki Kız ve Masumlar Apartmanı gibi yapımların kitaplarından uyarlanan Gülseren Budayıcıoğlu, Posta'ya verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dizi projesi için yapımcıların kendisine ulaşacağını hiç tahmin etmediğini belirten Budayıcıoğlu, 'Çok heyecanlandım çünkü bunlardan dizi olacağı fikri aklıma hiç gelmemişti. Bir de Ankaralıyım yani, dizi piyasası hep İstanbul'dadır. 'İstanbullu Gelin' dizisi hayatımda bir milattır. Ben de bu diziyle inandım ki bu kitaplardan güzel dizi oluyor' dedi.

Kitaptakiler ile ekrana yansıtılan kurgunun değiştiğini de sözlerine ekleyen Budayıcıoğlu, 'Tabii ki değişiyor. Hastalarımın hayatını ifşa edecek halim yok! Bu mümkün değil, mesleğime ihanet etmiyorum. Ben hikayenin sadece özünü alır, onu başka dünyalarda yaşatırım. Zaten kahramanların; isim, aile, şehir, meslek, her şeyi kitaplarımda değişir. Yani o kişiye ait, onun tanınabilecek hiçbir özelliğini oraya koymam' ifadelerini kullandı.

Masumlar Apartmanı dizi ile ilgili kendisine yöneltilen 'Masumlar Apartmanı'ndaki gibi bir aile var mı sahiden yoksa abartı mı var?' sorusuna da yanıt veren Budayıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'GERÇEK AİLE DAHA ABARTILI'

'Gerçek aile 'Masumlar Apartmanı'nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım. Gerçek hikayeler, benim kitaplarımınkinden çok daha abartılı. Hatta bazen bunu yazsam insanlar inanmaz ki diye düşünüyorum.'