Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

İmam Hatiplilere yönelik söylediği ağır sözler nedeniyle yargılanan şarkıcı Gülşen, kendisine verilen yurt dışına çıkış yasağına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme, Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

DHA

Şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz aylarda bir konserinde İmam Hatiplilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle yargılanıyordu. Şarkıcı Gülşen hakkında mahkeme son duruşmasında; imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve şarkıcının yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vermişti. Kendisine verilen yurt dışına çıkış yasağına itiraz eden Gülşen'in itirazının değerlendirilmesi tamamlandı. Mahkeme; Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı ve soruşturma dahilinde Gülşen önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte 'konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Gülşen'in cezası; avukatının itirazı üzerine, konutu terk etmeme, adli kontrol kararı, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartına çevrilmişti.

Mahkeme; imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve şarkıcının yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vermişti.