Gülşen'in adli kontrol tedbiri kalktı, yurt dışı yasağına devam kararı verildi!

İmam Hatiplilere yönelik sahnede söylediği sözleri nedeni ile 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan şarkıcı Gülşen hakkında, adli kontrol tedbirinin kalkması ve yurt dışı yasağına devam kararı verildi.

IHA

Şarkıcı Gülşen, geçtiğimiz aylarda bir konserinde İmam Hatiplilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle yargılanıyordu. Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in bu duruşması gerçekleşti. Şarkıcı Gülşen hakkında mahkeme; imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve şarkıcının yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı ve soruşturma dahilinde Gülşen önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte 'konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Gülşen'in cezası; avukatının itirazı üzerine, konutu terk etmeme, adli kontrol kararı, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartına çevrilmişti.