Gülden Karaböcek ablası Neşe Karaböcek'le neden küs? Neşe Karaböcek kimdir, kaç yaşındadır?

İbo Show bu akşam 12. yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Yayınlandığı tarihten beri cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan İbo Show'un bu haftaki konukları yine çok konuşulacak. Gülden Karaböcek'in İbo Show'a konuk olmasıyla birlikte ablası Neşe Karaböcek'le yıllardır olan küslüğü yeniden gündeme geldi. İşte tüm merak edilenler...

Televizyon ekranlarının en uzun soluklu eğlence programı İbo Show her hafta cumartesi akşamı izleyicisi ile buluşuyor. İbrahim Tatlıses'in sunduğu ve uzun bir aradan sonra tekrar yayınlanmaya başlayan İbo Show'un konukları yine çok konuşulacak. Gülden Karaböcek'in programa konuk olması ile birlikte ablası Neşe Karaböcek ile küslüğü gündeme geldi. Neşe Karaböcek ve Gülden Karaböcek arasında yüzyıllardır süren küslüğe dair tüm detayları sizler için derledik...

GÜLDEN KARABÖCEK VE NEŞE KARABÖCEK NEDEN KÜS?

Bir zamanların efsane sanatçıları Neşe ve Gülden Karaböcek'in şöhret yollarında yaşadıkları, "Anlatsam film olur" dedikleri türden bir hikaye...

Neşe Karaböcek sanat hayatına 5 yaşında rol aldığı bir piyesle başlıyor. Gerçek soyadı Göktürk ancak piyesin adı olan Karaböcek, zamanla kendisinin lakabına, sonra da soyadına dönüşüyor. Oyunculuk kariyerini geride bırakıp ses sanatçılığına başlayan Neşe Karaböcek, Altın Plak gibi en prestijli ödülleri kazandı. Albümleri uzun süre yok sattı.

Yapımcısı Atilla Alpsakarya ile evlenen Neşe Karaböcek, Unkapanı'nda ortalama bir plak şirketi sahibi olan eşini, kazandırdıklarıyla Elenor Plak gibi ülkenin en büyük plakçılarından birinin sahibi yaptı. Evlilikleri acısıyla tatlısıyla 1974 yılına kadar sürdü.

Tam bu sıralarda Neşe Karaböcek'in küçük kardeşi Gülden Göktürk, müzik piyasasına adım atmaya çalışıyordu. 18 yaşından küçük bir genç kız olan Gülden'e elini eniştesi uzattı.

Gülden Karaböcek 1975 yılında ablası Neşe Karaböcek'in eski eşi, Elenor Plak Şirketi'nin sahibi Atilla Alpsakarya ile evlendi. Bu evlilik uzun süre magazinin gündeminde kaldı. Çift Temmuz 1974'te boşandılar.

Kendisini çocukluktan beri yetiştirdiğini, analık babalık ettiğini söyleyen Neşe Karaböcek, onu ömür boyu affetmeyeceğini söylese de ikili birkaç kere barıştı, yeniden araları bozuldu.

NEŞE KARABÖCEK KİMDİR?

Gerçek adı Neşecan Göktürk olan sanatçı, 1 Nisan 1947 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Henüz 5 yaşında "Karaböcek" piyesinde oynarken İsmet İnönü'den, Karaböcek soyadını alan "Orta Şark'ın Altın Bülbülü" unvanlı sanatçı, babasının demiryollarındaki görevi nedeniyle İstanbul' da doğdu. Henüz 2,5 yaşındayken babasının tayininin Ankara' ya çıkması nedeniyle başkente taşıdı.

İlk evliliğini ünlü yapımcı ve müzisyen Atilla Alpsakarya ile yaptı. Bu evlilikten "Alper" adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi. Atilla Alpsakarya'nın 1974'te Neşe Karaböcek'ten ayrılıp baldızı Gülden Karaböcek'le evlenmesi uzun süre magazin basınını meşgul etti.

Neşe Karaböcek 1975 tarihinde gazeteci Tevfik Yener ile evlendi. Bu evlilikten de "Hasan" adını verdiği bir oğlu daha dünyaya geldi.

Çok sayıda 45'lik plak, LP ve kaset/CD dolduran sanatçı, bunların yanında 11 sinema filminin başrolünde oynamıştır. İlk büyük çıkışını 1968 yılında "Artık Sevmeyeceğim" adlı 45'liği ile yakalamıştır.

1968-1980 arasındaki 12 yıl boyunca çeşitli plak şirketlerinden 16 adet altın plak, 1 platin plak, 1 altın bülbül (5 altın 45'lik yerine verilmiştir) ve 2 altın kaset ödülü almıştır.

Ahmet Selçuk İlkan kimdir, kaç yaşındadır? Ahmet Selçuk İlkan nerelidir, mesleği ne?

Gülden Karaböcek kimdir, gerçek adı ne? Gülden Karaböcek aslen nereli, evli mi?

Kamuran Akkor kimdir, kaç yaşındadır? Kamuran Akkor aslen nerelidir, evli mi?

Faruk Tınaz kimdir, kaç yaşındadır? Faruk Tınaz aslen nerelidir?

Ayşe Mine kimdir, gerçek ismi ne? Ayşe Mine kaç yaşında, aslen nereli?