Gökhan Tiryaki, Hülya Koçyiğit'in konuğu oldu

Görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, sanatçı Hülya Koçyiğit'in sunduğu Film Gibi Hayatlar programına konuk oldu. Tiryaki, kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Usta sanatçı Hülya Koçyiğit'in TRT 2'de ekrana gelen Film Gibi Hayatlar programına konuk olan uluslararası görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, birçok filmde beraber çalıştığı uluslararası yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı ve kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

TRT'de beş sene kameramanlık yapan Gökhan Tiryaki, TRT'ye girebilmek için kapısında yattığını şu sözlerle anlattı:

"TRT'nin kapısında altı ay yattım. O zamanlar bir sınav vardı ve o sınavı kaçırmıştım. O zamanlar 12 yılda ya da 8 yılda bir sınav vardı TRT'ye girmek için. Takım elbisemi giyer giderdim, devlet dairesi diye. Sonra herkesi tanımış oldum. Bir gün beni çağırdılar, görüştük, artık herkesin göz aşinalığı var. Aktüel kamerada asistan olarak işe girdim. Beş sene çalıştım."

Nuri Bilge Ceylan hakkında duygularını da aktaran Tiryaki, şunları söyledi:

"Büyük sinemacı. Bugün dünyada yaşayan büyük sinemacılardan biri. Ben ondan çok şey öğrendim. Ona katkım ne kadar var bilmiyorum ama ondan çok şey öğrendim. Bizim onunla en büyük anlaşma biçimimiz yaptığı sinema türünün ve yapma biçiminin benim de tam olarak isteğim ve sevdiğim şekilde olması oldu bence. Konsantrasyonu olağanüstü bir adam. Müthiş çalışkan, gün boyunca çekim yapar. Odasına döndüğünde ya da İstanbul'a evine döndüğünde biz ona görüntüleri aktarırız. Onları gece boyunca izler."