Göbeklitepe'ye yıldız yağacak

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’de eylül ayında film festivali düzenlenecek. Etkinliğe dünyaca ünlü yönetmen ve oyuncular davet edilecek. 

2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte Şanlıurfa’da birçok turizm etkinliği yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, eylül ayında gerçekleşecek olan Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali hakkında konuştu. Festival, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk uluslararası film festivali olma özelliğini taşıyacak.  

TURİZM MERKEZİ OLACAK

Vali Erin, "Şehrimiz turizmin önemli merkezleri haline geldi. Hem Şanlıurfa’nın hem de ülkemizin tanıtımını yapma adına çalışma yürütüyoruz. Bu çerçevede uluslararası Göbeklitepe Film Festivali önemsediğimiz etkinliklerden birisidir. Dünyanın en önemli oyuncu yönetmen ve yapımcılarını şehrimizde ağırlayacak olmanın şimdiden heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.  

Festival başkanlığını sinema filmi yapımcısı Halit Ziya Alptekin'in üstleneceği Göbeklitepe Film Festivali'nin dünyanın en prestjli festivalleri arasına girmesi hedefleniyor.