Geceye damga vurdular

Ebru Yaşar ve Nazlı Çelik, ödül töreninde yaptıkları konuşmayla sosyal medyayı salladı. Yaşar, başarısını kadınlara armağan ederken Çelik ise plaketini şehitler için aldığını söyledi. 

Recep ASLAN

Sanatçı Ebru Yaşar’dan kadınlara ödül! Başarılı şarkıcı, 44. Altın Kelebek Ödül Töreni’nde ‘Haddinden Fazla’ albümüyle ‘En İyi Fantezi- Halk Müziği Kadın Sanatçı’ ödülünün sahibi oldu. Şıklığı kadar yaptığı konuşmayla da geceye damga vuran Yaşar “Yanı başımızda taciz edilen, dövülen, tecavüze uğrayan kadınlar, Afrika’da kilometrelerce yol yürüyüp su bulmak için didinen kadınlar, Filistin’de silahların gölgesinde çocuklarına annelik yapmaya çalışan kadınlar adına ben bu ödülümü tüm susan, susturulan kadınlar adına alıyorum” dedi. 

OĞLUMUN MEZARINDA OLACAK

Merhum sanatçı Harun Kolçak’ın ‘Çeyrek Asır’ adlı albümü ‘En İyi Proje’ seçildi. Ödülü 90 yaşındaki babası Eşref Kolçak aldı. Gecede duygusal bir konuşma yapan Kolçak, “Ben köy çocuğuyum. Köyde çok kelebek yakaladım. Bu kelebeği oğlum Harun için alıyorum. Oğlumu anacığının koynuna verdim. Bunu da onun koynuna vereceğim” sözleriyle salondakileri ağlattı. 

Şehitler için alıyorum 

‘En İyi Haber Sunucusu’ seçilen Nazlı Çelik, geçen sene Beşiktaş’ta 46 şehit verdiğimiz hain saldırının birinci yıldönümü hatırlattı ve ekledi: Bizler unutmadıkça yaşadıklarımızı, acılarımızı unutmadıkça daha da güçleneceğiz. Terörle mücadele tarihinin en önemli operasyonuna imza atarken; şehit verdiğimiz, tüm vatan toprağına emanet ettiğimiz şehitlerimiz için alıyorum. 

Bütün kadınlarımız için bu ödül

Ödülünü tüm susturulan kadınlar için alan Ebru Yaşar, salondan büyük bir alkış aldı. 

BABADAN DUYGUSAL KONUŞMA

Merhum Harun Kolçak’ın ödülünü 90 yaşındaki babası Eşref Kolçak aldı.