Gazze'deki katliama içimiz acıyor

Hülya Koçyiğit, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanması gerektiğini belirterek, “Dünyanın gözü önünde bir ırk yok ediliyor ve dünya buna engel olamıyor'' dedi.

Ünlü aktris Hülya Koçyiğit, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de binlerce kişinin öldürülmesine tepki gösterdi. Kahramanmaraş'ta bir etkinliğe katılan Koçyiğit, Türkiye'nin Filistin için elinden geleni yaptığını anlattı. Sanatçı, ''Var gücümüzle diğer devletlere 'Gelin hep beraber ateşkes için harekete geçelim.' diyoruz. Bugüne kadar başaramadık. Dilerim en yakın zamanda ateşkes ve barış olur.'' Koçyiğit, Filistin'de yaşananların yürekleri acıttığını vurgulayarak, "Filistin'de olanlar içimizi parçalıyor, vicdanlarımızı yaralıyor. Aylardır sonsuz bir katliam var. Dünyanın gözü önünde bir ırk yok ediliyor ve dünya buna engel olamıyor. Bu inanılacak bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Sinan Akçıl, Şanlıurfa Kültür Yolu Fes tivali'nde konser verdi. Şarkıcı, Filistin mücadelesine desteğini de sahnede Filistin bayrağı açarak gösterdi. Bayrağı öpüp başına koyan sanatçıya Şanlıurfalılar da alkışlarıyla destek verdi.