Gazeteci Yüksel Aytuğ'dan menajerleri hedef alan yazı: ''Kan emici gibi davranıyorlar''

Gazeteci Yüksel Aytuğ, menajerleri hedefine aldı. Dizi ve film sektöründeki menajer etkisinden bahseden Yüksel Aytuğ, ''İş bilmez menajerlerden yaka silkmeyen yapımcı, yönetmen, kanal yöneticisi yok. Üstelik kan emici gibi davranıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Ünlü gazeteci Yüksel Aytuğ, dizi ve film sektöründe oldukça etkili bir iş kolu haline gelen menajerlik sistemini köşesine taşıdı. Menajerlik mesleğini hakkıyla yapanların sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceğini belirten Yüksel Aytuğ, "Ne yazık ki hâlâ ünlülerin çantasını taşıyıp, araçlarının kapısını açarken diğer eliyle kameraları engellemeye çalışmayı menajerlik sananlar var." ifadesini de kullandığı Sabah Gazetesi'ndeki yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

"SANATÇILARDAN GÖRMEDİĞİM KAPRİSİ ONLARDAN GÖRMÜŞLÜĞÜM VARDIR"

"Medyatik programını yaparken en büyük eforu, menajerlerin ketumluğunu aşmak için harcardım. Saçlarımdaki beyazların yarısı onların eseridir. En ünlü sanatçılardan görmediğim kaprisi onlardan görmüşlüğüm vardır. Sanatçıyı seninle görüştürmemek için dört takla atarlar, program davetimi sanatçının haberi olmadan yokuşa sürerler, köprü olacakları yerde dikenli tel olurlar ama sözde hizmet verdikleri sanatçının içkili kafayla sosyal medyada saçmalayıp kendini rezil etmesini engelleyemezler."

"KAN EMİCİ GİBİ DAVRANIYORLAR"

"Dizi sektöründeki durum ise daha da felaket. İş bilmez menajerlerden yaka silkmeyen yapımcı, yönetmen, kanal yöneticisi yok. Üstelik kan emici gibi davranıyorlar. ABD başta olmak üzere pek çok ülkede menajer sadece bir kereye mahsus olmak üzere hem yapımcıdan hem oyuncudan para alırken, bizim dizi sektöründe ise her bölüm için yapımcıdan ayrı menajerlik ücreti talep ediliyor. Zaten dijital platformların şişirdiği oyunculuk ücretleri ile büyük ekonomik külfet altına giren kanal yönetimleri ve yapım şirketleri bu astronomik menajerlik talepleri yüzünden iyice zora giriyorlar.

Velhasıl, gözünü para hırsı bürümüş kişiler tarafından Yağma Hasan'ın Böreği'ne dönüştürülen dizi sektörü, bu yükü daha fazla kaldıramaz. Bu asla ve asla sürdürülebilir değil. Benden uyarması..."