Fransız oyuncu Gerard Depardieu'ye ‘cinsel istismardan' soruşturma açıldı!

Asteriks & Oburiks filmleriyle ünlü, Fransız oyuncu Gerard Depardieu hakkında ‘cinsel istismar' ve ‘tecavüz' suçlamalarıyla tekrar soruşturma başlatıldı. Cinsel istismar ile suçlanan 72 yaşındaki ünlü oyuncu Depardieu, suçlamaları reddetti. Depardieu, daha önce de aynı suçlamalar nedeniyle dava edilmişti.

Ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu hakkında cinsel istismar soruşturması yeniden başlatıldı. 2018 yılında Depardieu tarafından saldırıya uğradığını iddia eden genç bir kadın oyuncu şikayetçi olmuştu. Dava delil yetersizliğinden düşmüştü ancak yeniden gündeme geldi.

Ünlü oyuncu, 2018 yılında 20'li yaşlarında bir kadın oyuncuya cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gündeme gelmişti. Kadın oyuncu, Depardieu'den şikayetçi olmuş ancak dava 2019 yılında delil yetersizliğinden dolayı düşmüştü. Kimliği belirsiz kadın oyuncunun geçtiğimiz Ekim ayında tekrar şikayette bulunmasıyla soruşturma yeniden açıldı. Tekrar soruşturmanın açılmasıyla birlikte davayı takip etmesi için hakim atandı. Genç kadın oyuncu, Depardieu'nün dairesinde cinsel istismara uğradığını belirtmişti.

Fransız oyuncu Depardieu'nün avukatı Herve Temime ise basına yaptığı açıklamada, Depardieu'nün tüm suçlamaları reddettiğini söyledi.

Fransız basınının adli kaynaklardan aktardığı haberlere göre, ünlü oyuncu hakkındaki 'cinsel istismar' ve 'tecavüz' suçlamalarıyla soruşturmanın 16 Aralık 2020 tarihinde tekrar açıldığı açıklandı.