Fettah Can kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Fettah Can'ın eşi Cansu Kurtçu kim?

2010 yılında Hazine isimli ilk albümünü çıkaran ve Türkiye'de bestecilik konusunda önemli kilometre taşlarından biri haline gelen Fettah Can bugün İbo Show'a konuk oluyor. Fettah Can kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Fettah Can'ın eşi Cansu Kurtçu kim? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. ''Boş Bardak'', ''Rüzgâr Ektim Fırtına Biçeceğim'', ''Sana Affetmek Yakışır'' gibi şarkıların sahibi olarak tanıdığımız Fettah Can hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Star Tv'de yayınlanan ve her Cumartesi seyircisini ekran başına kilitleyen İbo Show'un bu haftaki konukları yine çok konuşulacak. Türk şarkıcı-şarkı yazarı Fettah Can programa konuk olan isimlerden biri oldu. Fettah Can kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Fettah Can'ın eşi Cansu Kurtçu kim? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Fettah Can, 12 Ekim 1975 tarihinde Bursa Karacabey'de dünyaya gelmiştir. Arnavut kökenli olan sanatçının çocukluk yılları İnegöl'de geçmiştir. İşte Fettah Can hakkında tüm merak edilenler...

FETTAH CAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Fettah Can, 12 Ekim 1975 tarihinde Bursa Karacabey'de dünyaya gelmiştir. Arnavut kökenli olan sanatçının çocukluk yılları İnegöl'de geçmiştir. Müziğe babasının teşviki ile başlayan Fettah Can, gündüzleri tezgahtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladı. Ut ve gitar çalan Can, liseyi dışarıdan bitirmiş üniversite eğitimi almamıştır.

Müzik yolunda daha iyi işler başarabilmek adına İstanbul'a yerleşen Fettah Can, ilk olarak Emel Müftüoğlu'na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla ses getirmiş, Bursa'dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile birlikte Hande Yener'in 2002 yılında yayınlanan Sen Yoluna... Ben Yoluma... isimli albümüne 11 şarkı birden yazmıştır. Albümün başarısının ardından Levent Yüksel, Gülben Ergen, Sibel Can, Murat Boz gibi isimlerle çalışmaya başlamıştır.

Fettah Can 2010 yılının Temmuz ayında Hazine isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden ilk klipler Hazine ve Kahpe Diller isimli şarkılara çekildi. Albüm listelerde üst sıralara yükseldi. Yine aynı yıl Yunanistan'ın en önemli sanatçılarından biri olan Giorgos Mazonakis'in albümüne 3 şarkısını veren Fettah Can, bu şarkılarla müzik listelerinin en üstlerinde yer almış ve Platin Plak Ödülü'ne layık görüldü.

Fettah Can 2012 yılının ilk çeyreğinin son günlerinde hayranlarına "Boş Bardak" adlı eserinin de yer aldığı "Aklımda Kalanlar" albümü ile bir kez daha hayranlarının karşısına çıktı. 2013 yılı sonuna doğru ise "Yalanlar Cumhuriyeti" isimli yeni Albümünü sevenleri ile buluşturdu.

2014 yılında Cansu Kurtçu ile evlenen; Vera ve Oğul isimlerini verdiği 2 çocuk sahibi olan Fettah Can, Terazi burcudur.

FETTAH CAN'IN EŞİ CANSU KURTÇU KİM?

Şarkıcı Cansu Kurtçu, 4 Eylül 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı'nı bıraktıktan sonra prodüktör İskender Paydaş'la tanışma fırsatını yakaladı. İskender Paydaş'ın projelerini tasarlayarak, basın danışmanlığını üstlendi. Türkiye'nin şarkı yazarlarından biri olarak kendini kanıtlayan sanatçı, meslek birliklerinin kayıtlarına göre Türkiye'nin en aktif beş söz yazarı ve bestecisi arasında yerini almıştır.

Yıllardır müzik sektöründe Sibel Can, Demet Akalın, Murat Boz, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Fettah Can, Işın Karaca, Berkay ve daha bir çok yorumcuya verdiği şarkılarla adından söz ettiren Cansu Kurtçu, besteci kimliği ile yurtdışında da ilgi görüyor.

İlk albümünü 2011 yılında "HİS" adıyla yayınlayan sanatçı müzisyen duruşuyla da adından söz ettirmeye başladı. Bu albümü "BATAK" "KALK GEL BANA" "AMENNA" ve "NE DEĞİŞTİ Kİ" singleları takip etti. Aralık 2016 tarihinde yazdığı ''DELİGÜL'' şarkısını Berkay ile birlikte seslendirdi ve sevenlerine sundu.

Bilal Sonses kimdir, kaç yaşındadır? Bilal Sonses aslen nereli? İşte hakkında tüm merak edilenler!

Yavuz Seçkin kimdir, kaç yaşındadır? Yavuz Seçkin aslen nereli, evli mi?

Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu kim?