Ferhunde Hanımlar dizisinde rol aldığını bilmediğiniz 7 ünlü oyuncu

Türkiye'nin ilk günlük ve ilk Ankara dizisi olan Ferhunde Hanımlar tam 6 sezon 1780 bölüm sürmüştü. Bu dizide Ankara'da yetişmiş birçok önemli isim rol almıştı. Birçok ismin neredeyse ilk kamera önü işi olan Ferhunde Hanımlar dizisinde rol aldığını bilmediğiniz günümüzün 7 ünlü oyuncusunu derledik.

Türkiye'nin ilk günlük dizisi olan ve aynı zamanda ilk Ankara dizisi olan Ferhunde Hanımlar, kadrosunun tamamını Ankara Devlet Tiyatroları bünyesinden oluşturan ve birçok star isim çıkartmış bir proje olarak Türk dizi tarihine geçmişti. 1993 yılından 1999 yılına kadar tam 6 sezon 1780 bölüm süren dizide; Ferhunde ve Behzat adında bir karı kocanın 3 kızları, damatları, torunları ve emektar dostları Suzi ile yaşadıkları gündelik, hayatın içinden hikayeleri entrika ve şiddetten uzak öykülerle anlatılıyordu. Birçok ismin neredeyse ilk kamera önü işi olan Ferhunde Hanımlar'da 6 sezon boyunca bölüm oyuncusu ya da konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçmiş günümüzün yıldız isimlerinden bazılarını haberimizde derledik:

1 - EGE AYDAN

Dizide evin büyük kızı Nermin'i canlandıran Melek Baykal'ın konservatuvardan da sınıf arkadaşı olan Ege Aydan dizide, evin küçük kızı Nevzat ile onun yakın dostu Müjgan'ın patronunu canlandırıyordu.

2 - İNCİ TÜRKAY

Sihirli Annem dizisinin Betüş'ü olarak akıllarda yer edinen ve şimdilerde İngiltere'de yaşayan İnci Türkay dizide, çocuk bakıcısını canlandırıyordu. Bu aynı zamanda Türkay ile evin ortanca damadı Bülent'i canlandıran Şahap Sayılgan'ın beraber rol aldıkları ilk projenin Sihirli Annem olmadığını da gösteriyor.

3 - SERHAT NALBANTOĞLU

Son rol aldığı Savaşçı dizisindeki Kutalmış Paşa rolüyle akıllarda yer edinen usta tiyatrocu Serhat Nalbantoğlu dizide, evin küçük kızı Nevzat'ı canlandıran İpek Çeken ile Müjgan'ı canlandıran Hülya Gülşen Irmak'ın beraber iş yaptıkları adamı canlandırıyordu. Hikaye gereği Nalbantoğlu ile evin küçük damadı Selçuk'u canlandıran Tamer Karadağlı iyi geçinemezlerdi. İki isim yıllar sonra Savaşçı'da bu sefer iyi geçinen iki rütbeli asker rolüyle kamera karşısına geçtiler.

4 - SONGÜL ÖDEN

Ankaralı oyunculardan Songül Öden de bir dönem Ferhunde Hanımlar dizisinde rol almıştı.

5 - YURDAER OKUR

Eşi Dilara Yalçın, Ferhunde Hanımlar'ın hemen ardından çekilen bir başka günlük dizi Bizim Evin Halleri'nde ailenin en büyük kız torunu Rüya'yı canlandıran sanatçı Yurdaer Okur da Ferhunde Hanımlar dizisinde rol aldı.

6 - ÖZGE ÖZDER

Şimdilerde Sadakatsiz dizisinde rol alan Ankaralı sanatçı Özge Özder de yolu Ferhunde Hanımlar'dan geçen, dönemin genç oyunculardandı.

7 - SİNAN ALBAYRAK

Son olarak Sen Çal Kapımı dizisinde rol alan oyuncu Sinan Albayrak da Ferhunde Hanımlar dizisinde rol almıştı.