Fatma Belgen'in o sözleri aylar sonra yeniden gündem oldu... Sosyal medya çalkalandı!

Fatma Belgen, Çağla Şıkel'in programına konuk olmuş ve hayata dair bir tavsiye konuşması yapmıştı. Çağla Şıkel'in sorusu üzerine bu konuşmayı yapan Fatma Belgen'i o konuşmaları, şimdilerde sosyal medyada gündem oldu. Yeni neslin de bu konuşma sayesinde tanıdığı Fatma Belgen'in kariyer yolculuğuna, yakından baktık.

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Fatma Belgen geçtiğimiz yıl Çağla Şıkel'in programına katılmış ve orada bir konuşma gerçekleştirmişti. "Bana bir ders vermek isteseydiniz ne söylerdiniz?" diye soran Çağla Şıkel'e Fatma Belgen, "Gençken güzelliğin ile yaşlanınca sağlık ve paran ile varsın. Para önemli ama bu gerçek bu. Evlatçığım, paran olmadı mı hangi mesleği yaparsan yap, geçti mi senin gençliğin ve kariyerin... Bitecek bir gün, herkesin bitecek bu dünyanın kuralı. Adamı ayağının altına alıp pas pas gibi ezerler." karşılığını vermişti. Çağla Şıkel de bunu asla unutmayacağım demişti.

Fatma Belgen'in bu konuşması şimdilerde sosyal medyanın gündeminde. Çeşitli hesaplarda kliplendirilip paylaşılıyor ve bir nesil onu da bu sayede tanımış oluyor. Peki Fatma Belgen kimdir? Ve onun sinema yolculuğu nasıl başlamıştı?

SES MECMUASI VE SİNEMA YOLCULUĞU

Fatma Belgen 16 Haziran 1949 tarihinde Manisa'da dünyaya gelmişti. Lise yıllarında İstanbul'daydı, Nişantaşı Kız Lisesi'nden mezun olmuştu. 1971 yılında bir bankada memure olarak çalışmaktayken aynı yıl Ses Mecmuası'nın popüler sinema artisti yarışmasına katılır ve ikinci seçilir.

Aynı yıl da sinemamızın en bilinen müzikal filmlerinden biri olan Hayat Sevince Güzel'de zengin, şımarık kız rolünü oynar. Ardından da macera - aksiyon türü filmlerin yer aldığı projeler gelir. Ayhan Işık, Sadri Alışık, Kartal Tibet, Cüneyt Arkın, Tarık Akan ve Aytaç Arman gibi jönlerle kamera karşısına geçer.

İlerleyen kariyerinde Zeki Alasya ve Metin Akpınar ikilisinin pek çok filminde kadın başrol olarak yer aldı. Mirasyediler, Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?, Güler Misin Ağlar Mısın?, Nereden Çıktı Bu Velet filmlerinde başrol oldu.

1980'li yıllar ile birlikte televizyona adım attı. TRT'de rol aldığı 077 Hızır Acil Servis ilk dizisi oldu. Güz Gülleri, Sen Allah'ın Bir Lütfusun, Aynalı Tahir ve Sevda Kondu gibi 1990'ların popüler arabesk kültürü içerisinde barındıran şarkıcılı dizilerinde rol aldı.

ARTIK KEDİLERE ATKI-BERE ÖRÜYOR

Son olarak 2018 yılında bir sinema filminde rol alan Belgen, artık İzmir'de yaşıyor ve sokak hayvanları için gönüllü olarak pazarda atkı-bere satıyor.