Fahriye Evcen şöhretini o isme borçlu! Ünlü sanatçı seyirciler arasında onu fark etmeseydi...

Fahriye Evcen günümüzün en popüler oyuncularından birisi. Burak Özçivit ile olan evliliği ile magazinin de gözde isimlerinden birisi olan Fahriye Evcen, bugün sahip olduğu bu şöhreti ünlü bir sanatçıya borçlu. İşte ünlü ismin elde ettiği şöhrete vesile olan o sanatçı!

Fahriye Evcen son yılların en popüler isimleri arasında yer alıyor. Burak Özçivit ile evli ve iki çocuk annesi olan Fahriye Evcen, bugün sahip olduğu şöhreti çok ünlü bir sanatçıya borçlu. Gurbetçi bir ailenin kızı olarak Almanya'da yetişen Fahriye Evcen'i keşfedip dizi piyasasına yerleştiren isim Oya Aydoğan oldu.

FAHRİYE EVCEN'İ OYA AYDOĞAN KEŞFETTİ

Almanya'da yaşayan Evcen tatil için Türkiye'ye geldiği bir dönem, sanatçı Oya Aydoğan'ın sunduğu gündüz kuşağı programına seyirci olarak katıldı. Seyirciler arasında görüp beğendiği Fahriye Evcen için yapımcı arkadaşını arayan Aydoğan, daha sonra ünlü ismi yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Telefon numarası alışverişi sonrası Evcen Almanya'ya döndü.

Rol teklifi alan Evcen kamera karşısına ilk kez Oya Aydoğan sayesinde 'Asla Unutma' dizisindeki sekreter rolü ile adım atmış oldu. Ardından 'Hasret' ve 'Yaprak Dökümü' dizileri geldi.

Oya Aydoğan 1976 Ses Mecmuası Sinema Artisti Yarışması'nın birincisi olarak sinemaya adım atmıştı. Deli Şahin, Yüz Numaralı Adam, Neşeli Günler, Öç gibi filmlerde başrolde yer almıştır.