Fahriye Evcen şöhretini bu isme borçlu! İtiraf etti: ''O olmasa, rol vermezdim''

Fahriye Evcen Özçivit günümüzün en popüler oyuncuları arasında yer alıyor. Burak Özçivit ile evli olan ve ünü yurt dışını da aşmaya başlayan Fahriye Evcen Özçivit, meğer şöhretini ünlü isme borçluymuş. Ünlü ismin Evcen'e etkisi o kadar büyük oldu ki, onun sayesinde iyi isimlerle kamera karşısına geçme fırsatı yakaladı.

Akşam/Life

Hüsna Köşger

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen Özçivit, Almanya'dan Türkiye'ye tatile geldiği sırada dizilerde rol almaya başlamış ve Yaprak Dökümü dizisiyle şöhreti elde etmişti. Meslektaşı Burak Özçivit ile evli ve iki çocuk annesi olan Fahriye Evcen Özçivit, elde ettiği bu büyük şöhreti Yeşilçam'ın ünlü aktrislerinden Oya Aydoğan'a borçlu. 2016 yılında vefat eden Oya Aydoğan, Fahriye Evcen Özçivit'in hayatında büyük rol oynamıştı.

FAHRİYE EVCEN ŞÖHRETİNİ OYA AYDOĞAN'A BORÇLU

Burak Özçivit eşiyle kamera karşısında! Alacakları reklam ücreti dudak uçuklatır

Fahriye Evcen, Almanya'da doğup büyüdü. Gurbetçi bir ailenin kızı olan Evcen, yaz tatili için geldiği Türkiye'de, sanatçı Oya Aydoğan'ın sunduğu sabah programına konuk oldu. Oya Aydoğan program sırasında seyirciler arasında durasında Fahriye Evcen'i fark etti ve arada Evcen'in telefonunu aldı. Sanatçı ona oyunculuğu düşünmesi teklifinde bulundu, Almanya'ya dönen Evcen, Aydoğan'ın teklifini kabul edip Türkiye'ye döndü.

Fahriye Evcen, Oya Aydoğan sayesinde "Asla Unutma" dizisinde küçük bir rol aldı. Evcen bu projeden daha sonra "Hasret" dizisinde rol aldı ve Emre Altuğ;'un partneri oldu. Dizinin yönetmeni Ümit Efekan'ın Elifnağme programındaki açıklamasına göre; Fahriye Evcen'in role seçmesinin tek sebebi Oya Aydoğan'ın tavsiyesi oldu.

"ARADA OYA OLMASA FAHRİYE'YE ROL VERMEZDİM"

Efekan, seçenekler arasında Ceyda Düvenci ile Açelya Akkoyunlu'nun da olduğunu ancak araya Oya Aydoğan'ın girdiğini, katıldığı bir yayında şu sözlerle anlatmıştı:

"Oya dedi ki, 'Bir kızla tanıştım, telefonunu da aldım. Ne olur onu oynat. Fiziği güzel, değişik bir tipi var.' Oya benim kız kardeşimdir, başımın tacıdır. Çok güzel görürdü, o söylediyse tamamdır bir iş! Arada Oya olmasa rol vermezdim. Oya onun için çok çabaladı."