Eyvah Necdet kahretti

Erdal Tosun'un ani ölümü sevenlerini yasa boğdu! Diyalize girmek için sabah saatlerinde yola çıkan Tosun'un aracının üzerine başka bir otomobil düştü. Hurdaya dönen araçta Tosun vefat etti.

‘Bir Demet Tiyatro’da söylediği ‘Midyat Seyfo gülün artık’ repliğiyle dillere pelesenk olan ardından ise birçok başarılı projede seyirciyle buluşan Erdal Tosun (53), trafik kazasında hayatını kaybetti.

Nakİl bekliyormuş! 

2014 yılından beri  böbrek nakli bekleyen Tosun, diyalize girmek için önceki sabah saat 06.30'da yola çıktı. O esnada Levent’ten Sarıyer’e giden Beşiktaş Belediyesi Harita ve Planlama Müdürü Dr. Endertopçuoğlu'nun şoförü Nihat Saki, kavşakta direksiyon hâkimiyetini kaybetti.

Aracın tavanı çöktü

Araç, oyuncu Erdal Tosun'un otomobilinin üzerine düşüp yola savruldu. Hurdaya dönen ve tavanı çöken araçtan yaklaşık bir saatlik çalışma sonrasında çıkarılan Erdal Tosun, o esnada yaşamını yitirdi. Acı haber sonrası Kağıthane Devlet Hastanesi morguna kaldırılan oyuncunun ailesi de hastaneye koştu. Erdal Tosun’un cenazesi ardından Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine götürüldü.

İlk tören BKM'de

Erdal Tosun için ilk tören bugün 12.00'de BKM'de gerçekleşecek. Ardından sanatçı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Ailesi ve dostları hastaneye koştu

Acı haberi alan oyuncunun eski eşi İlknur Bekmezci Tosun ve kızı Zeynep Kiraz Tosun, hastaneye koştu. Savcının otopsi işlemlerini tamamlamasının ardından 53 yaşında vefat eden Tosun’un cenazesini kızı ve eski eşi tarafından teslim alındı. Hastane morgu önünde gözyaşı döken anneyle kızını, oyuncu Erkan Can ve Olgun Şimşek sarılarak teselli etmeye çalıştı.  

Sanatçılardan duygu yüklü mesajlar

- Ata Demirer: Ah Erdal Abiciğim...

- Oktay Kaynarca: Ahhh be Erdal’ım .... Allah mekânını cennet etsin... 

- Pınar Altuğ Atacan: Çok üzgünüm.

- Mehmet Ali Erbil: Canım kardeşim nur içinde yat inşallah.

- Şükran Ovalı: Ah ya söyleyecek söz kalmadı ailelerine sabır diliyorum. 

- Demet Akalın: Ünlü oyuncu Erdal Tosun trafik kazasında hayatını kaybetti! Ve kendi hatası olmayan bir kaza nur içinde yatsın Erdal Tosun.

- Demet Evgar: Ahh Erdal abiciğim... Şimdi sen de mi gittin... 

- Demet Akbağ: Erdal'ımızı kaybettik. Çok erken kavuştunuz iki  kardeş be Erdal'ım mekânın cennet olsun.

Kahreden kader! 

Erdal Tosun'un babası Necdet Tosun Almanya'ya gittiğinde geçirdiği bir trafik kazası sonrası ağır yaralanmıştı. Tosun İstanbul'a getirildikten 13 gün sonra, 10 Mayıs 1975'te hayatı kaybetmişti. ‘Tombalak' karakteriyle hafızalara kazınan kardeşi Gürdal Tosun da böbrek rahatsızlığından dolayı yaşamını yitirmişti. 

ERDAL TOSUN KİMDİR? 

Sanatçı Erdal Tosun 9 Nisan 1963'te İstanbul'da doğdu. Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Önce Özel Tiyatro'yu kurdu sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Kariyerinin dönüm noktası 'Bir Demet Tiyatro'yla oldu. Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Rina'da canlandırdığı "Memo" karakteriyle söylediği "Hayallerimizi satmadık ya" repliğiyle zihinlere kazındı.