Ertekin Dinçay kim? Ertekin Dinçay neden öldü?

Ertekin Dinçay hayatını kaybetti. Ertekin Dinçay kimdir? herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. İş ve cemiyet hayatında 'Bay Şapka' olarak bilinen Ertekin Dinçay, 92 yaşında vefat etti. İstanbul'un ünlü davetlerinin vazgeçilmez siması Ertekin Dinçay dün akşam evinde hayata gözlerini yumdu. Rahmi Koç ve Hıncal Uluç'un yakın dostu olarak bilinin Ertekin Dinçay, çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacak. Peki, Ertekin Dinçay neden öldü? Ertekin Dinçay hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık..

İş ve cemiyet dünyasında "Bay Şapka" olarak bilinen Ertekin Dinçay, 92 yaşında hayata gözlerini kapadı. Dün akşam evinde vefat eden Ertekin Dinçay, çarşamba günü son yolculuğuna uğurlanacak. Rahmi Koç ve Hıncal Uluç'un yakın dostu olarak bilinin Ertekin Dinçay İstanbul'un ünlü davetlerinin vazgeçilmez simasıydı. Peki, Ertekin Dinçay kimdir? Ertekin Dinçay hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte tüm merak edilenler.. 

ERTEKİN DİNÇAY KİMDİR?

1927 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Lisesi mezunu. Uzun yıllar tekstil sektöründe çalıştıktan sonra Ortaköy'de bir kafe açtı.

Bir dönem Fransa'daki Türk etkinliklerinin dekorasyonunu yapmak üzere Paris'te yaşadı.

Aynı dönemde Yves Saint Laurent'ın vitrinlerini tasarladı. Başından hiç çıkarmadığı şapkalarıyla Bay Şapka lakabını aldı.

Renkli giyimiyle erkek stilinde fark yarattı.