Erdal Erzincan kaç yaşında ve aslen nerelidir? Erdal Erzincan kimdir?

Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan, Star Tv ekranlarında yayınlanan Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'a konuk olarak katılıyor. Birbirinden değerli türküleri seslendiren Erdal Erzincan ile ilgili aramalar yoğunlaştı. İzleyiciler, ''Erdal Erzincan kimdir? Erdal Erzincan kaç yaşında ve nerelidir?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın bu akşamki konukları arasında yer alan Erdal Erzincan ile ilgili aramalar hız kazandı. Türk Halk Müziği sanatçısı olan Erdal Erzincan bağlama çalmaya küçük yaşlarda başladı. 1994 yılında hazırladığı Töre isimli ilk solo albümünden sonra; Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (Enstrümantal), Al Mendil, Kervan, Giriftar (Enstrümantal) isimli albümlerini hazırladı...

ERDAL ERZİNCAN KİMDİR?

Erdal Erzincan, 1971 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başladı ve bağlamayla da o yaşlarda tanıştı. 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı.1989 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi ve aynı süreçte; 'Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği' (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı. Üniversitedeki bitirme tezini ise; Parmak Vurma Tekniğinin Bağlamadaki Uygulanışı ve Notasyonu konu başlığıyla sundu.

1994 yılında hazırladığı Töre isimli ilk solo albümünden sonra; Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (Enstrümantal), Al Mendil, Kervan, Giriftar (Enstrümantal) isimli albümlerini hazırladı.

Ayrıca Tolga Sağ, İsmail Özden, Yılmaz Çelik, Muharrem Temiz ile birlikte Türküler Sevdamız adı altında üç albüm hazırladı.