Enflasyonu 'özürlü çocuğa' benzeten rektör Murat Ferman'a Özgün'den tepki: Ne kadar ayıp

Ünlü şarkıcı Özgün, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'ın 'Herkesin ortak bir anlayışla bildiği ve idare ettiği özürlü çocuk gibi enflasyon. Ondan şikayet ediyoruz, ancak onun sayesinde ayrıcalıklarımız var' sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Şarkıcı Özgün'ün down sendromlu bir oğlu var.

Ekotürk'teki canlı yayına bağlanan Prof. Dr. Murat Ferman Merkez Bankası'nın enflasyon kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Enflasyonla ilgili yaptığı benzetmenin ardından sosyal medyanın gündemine oturan Prof. Dr. Murat Ferman'a bir tepki de şarkıcı Özgün'den geldi.

Ferman, enflasyonu 'özürlü bir çocuğa' benzeterek 'Herkesin ortak bir anlayış beraberliğiyle bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz... Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan çok şikayet ediyoruz 'gece bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz' diyoruz ama çocuk hayatımızın bir parçası onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz. İndirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz... Enflasyon böyle bir şey enflasyonun suç ortağıyız' ifadelerini kullandı.

Down sendromlu Ediz adında bir oğlu olan şarkıcı Özgün, canlı yayında açıklamalar yapan Murat Ferman'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Özgün, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 'Ne kadar ayıp. Ne kadar üzücü. Bu mudur yani yaşadığımız, yaşanan? Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Yazmak istediğim çok şey var ama gerek yok'