Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç'ın hapis cezası kesinleşti

Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç, jandarmaya direnme ve hakaret suçlarından 2 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezasına çarptırıldı.

Eski futbolculardan Emre Aşık'ın eski eşi Yağmur Sarnıç'ın cezası kesinleşti. Yağmur Sarnıç'ın cezaevi firarisi olan sevgilisi Erdi Sungur ile birlikte eski eşi Emre Aşık'ı öldürmek için plan yaptığı hatta Sungur'un vazgeçmesi üzerine ikinci bir tetikçi tuttuğu iddia edilmişti.

Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile de beraat kararı verilmişti. Emre Aşık'ın itirazı sonucu dava, istinaf mahkemesine taşınmıştı.

Yağmur Sarnıç'ın yargılandığı davalardan biri, Erdi Sungur ile birlikte Düzce'de "jandarmaya direnme ve hakaret" suçundan yargılandıkları davaydı. Sabah'ın haberine göre, iki isim de jandarmaya direndi ve hakaretler de bulundular.

Düzce Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada; Yağmur Sarnıç ve Erdi Sungur'a 24 Şubat 2021 tarihinde "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 1 yıl 3 ay süre ile hapis cezası verildi. Mahkeme Yağmur Sarnıç'ı ayrıca, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ötürü de 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası ile çarptırdı.