Elkızı'nın Ezo'su Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, aslen nereli?

Elkızı'nın Ezo'su Sevda Erginci hakkında detaylar merak konusu oldu. Dün akşam ilk bölümü ile Fox Tv'de izleyenlerin karşısına çıkan dizide Erginci, Ezo Bozdağlı karakterini canlandıracak. Son olarak Uyanış Büyük Selçuklu'da Turna rolünde gördüğümüz Elkızı'nın Ezo'su Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, aslen nereli? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Sevda Erginci, Fox TV'de yayın hayatına başlayan dizi Elkızı'nda Ezo Bozdağlı karakterine hayat verecek. Uyanış Büyük Selçuklu, Yasak Elma gibi projelerde yer alan Erginci, bu kez farklı bir karakter ile izleyenlerin karşısına çıkacak. Peki, Elkızı'nın Ezo'su Sevda Erginci kimdir? Sevda Erginci kaç yaşında, aslen nereli?

EZO BOZDAĞLI KİMDİR?

Annesinin ölümü ile çocuk yaşta öksüz kalmış, büyürken babası tarafından aşağılanıp, babaannesi tarafından da göz ardı edildiği ve sevgisiz büyüdüğü için, hırçın, intikamcı bir karakter geliştirmiştir. Çabuk karar verir, sinirlendiği zaman gözü hiçbir şey görmez, pire için yorgan yakabilir...

Hayatta iki gayesi vardır. Biri annesi gibi öğretmen olmak, diğeri aşk evliliği yapmak... Babası gibi bir adamla evlenmeyeceğine ve annesinin kaderini yaşamayacağına yemin etmiştir.

SEVDA ERGİNCİ KİMDİR?

Sevda Erginci, 3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Erginci 1.65 metre boyunda 50 kilo ve Terazi burcudur.

Sevda Erginci sahneye ilk kez Semaver Kumpanya Çocuk Tiyatrosu'nda "Paki ve Sevgi Çiçekleri" oyunuyla çıktı. İlk TV projesi Koyu Kırmızı ile beraber aynı yıl Veda adlı dizide Lamia karakterine hayat verdi. Genç oyuncu ilk sinema tecrübesini ise Uzaklarda Arama ile yaşadı. Yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı filmde Yağmur Ünal, Mehtap Bayri, Mustafa Uğurlu gibi isimlerle çalıştı. Bir yıl sonra da yeniden dizi dünyasına dönerek Liseli Sevda rolüne hayat verdi. Burada dik kafalı ve aşık bir kızı canlandıran Erginci büyük beğeni topladı. Genç oyuncu dizinin final kararı almasıyla Ver Elini Aşk dizisi ile ekrana hiç ara vermeden devam etti. Burada da köylü kızını canlandıran Erginci bir kez daha sevenlerine ters köşe yaptı.

Sevda Erginci'nin en çok sevilen karakterlerinden biri de Yasak Elma'da hayat verdiği Zeynep oldu. Erginci Uyanış Büyük Selçuklu şimdilerde Turna karakterine hayat verdi.

Sevda Erginci'nin rol aldığı diziler ve filmler:

2021 - Uyanış Büyük Selçuklu - Turna

2019 – Sevgili Geçmiş (İpek) (TV Dizisi)

2018 – Yasak Elma (Zeynep) (TV Dizisi)

2017 – Ver Elini Aşk (Ayperi) (TV Dizisi)

2016 – Hayat Bazen Tatlıdır (Sevda) (TV Dizisi)

2015 – Uzaklarda Arama (Nazlı) (Sinema Filmi)

2013 – 2014 – Karagül (Ayşe) (TV Dizisi)

2012 – Veda (Lamia) (TV Dizisi)

2012 – Koyu Kırmızı (Ayşe) (TV Dizisi)

Elkızı'nın Cavidan Bozdağlı'sı Perihan Savaş kimdir? Perihan Savaş kaç yaşında, nereli, kaç kez evlendi?