Elçin Sangu hangi dizilerde oynadı? Elçin Sangu kaç yaşında ve nereli?

Uzun zamandır ekranlardan uzak olan Elçin Sangu, Star Tv'de yeni bir diziye başlayacak. İyi Günde Kötü Günde dizisinin başrolünde yer alacak olan Elçin Sangu, 13 Ağustos 1985'de İzmir'de doğdu. Mersin Üniversitesi Opera bölümünden mezun olan Elçin Sangu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü burslu olarak kazanmıştır.

Star Tv ekranlarında başlayacak olan İyi Günde Kötü Günde dizisinin başrolünde Elçin Sangu yer alacak. Yeni projesi ile gündeme gelen Elçin Sangu'ya dair araştırmalar hız kazandı. Elçin Sangu kaç yaşında, nereli? Elçin Sangu hangi dizilerde oynadı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.  

ELÇİN SANGU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Elçin Sangu 13 Ağustos 1985'te İzmir'de doğdu. Çerkez kökenlidir. Mersin Üniversitesi Opera bölümünden mezun olan Elçin Sangu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü burslu olarak kazanmıştır. Elçin Sangu, Sahne Tozu Tiyatrosu’ndaki oyunculuk eğitiminin ardından, 2010 yılında “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisi ile giriş yaptığı oyunculuk kariyeri boyunca, “Aşk Kaç Beden Giyer”, “Bir Aşk Hikayesi”, “Kurt Seyit ve Şura”, “Sevdam Alabora” dizilerinde yer aldı.

Elçin Sangu 2015 – 2016 yıllarında Kiralık Aşk dizisinde canlandırdığı Defne karakteriyle; “Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri”, “Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri”, “MGD 22. Altın Objektif Ödülleri” ile birlikte pek çok Üniversiteden, eğitim ve kamu kurumlarından “En iyi Kadın Oyuncu” ödülü ve “43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri”nden “En İyi Kadın Komedi Oyuncusu” ödülü almıştır.

2017 yılında “Mutluluk Zamanı” filminin başrolünü paylaşan Elçin Sangu son olarak Blu Tv’de yayınlanan “Yaşamayanlar” projesinde “Mia” karakterini canlandırdı.

Elçin Sangu, 1.74 metre boyunda 60 kilo ve Aslan burcudur.

ELÇİN SANGU HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

2018 – Çarpışma (Zeynep) (TV Dizisi)

2018 – Yaşamayanlar (Mia) (İnternet Dizisi)

2017 – Mutluluk Zamanı (Ada) (Sinema Filmi)

2015- 2016 -Kiralık Aşk (Defne) (TV Dizisi)

2014 – Kurt Seyit ve Şura (Güzide) (TV Dizisi)

2013 – Bir Aşk Hikayesi (Eda) (TV Dizisi)

2012 – Aşk Kaç Beden Giyer (Nehir) (TV Dizisi)

2010 – Öyle Bir Zaman Geçer ki (Jale) (TV Dizisi)

İyi Günde Kötü Günde ne zaman başlayacak? İyi Günde Kötü Günde konusu ne, oyuncuları kimler?