Ekin Uzunlar'dan Karadeniz Müziği için iddialı açıklama

Karadeniz Müziği'nin sevilen ismi Ekin Uzunlar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sanatçı Ekin Uzunlar, Karadeniz müziğinde yaşanmışlık olduğunu söyledi.

AA

Karadenizli sanatçı Ekin Uzunlar sanat hayatını, unutamadığı hatıraları, Karadeniz müziğinin geçmişteki ve bugünkü durumunu Anadolu Ajansı muhabirine anlattı. Örnek aldığı kemençe icracıları arasında Cemal Berber, Matthaios Tsahouridis, Bahattin Çamurali ve Yusuf Cemal Keskin gibi isimler olduğuna vurgu yapan Uzunlar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Karadeniz müziğinde gerçekçilik var"

"Karadeniz müziğinin diğer türlerden farkı aslında bize hissettirdikleri ve yaşanmışlıkların yazılmış olması. Arşivlik müzik çünkü her müziğinde sahtecilik yok. Hepsinde gerçeklik, yaşanmışlık var. 100 yıl önce yazılmış eserler, bir kadına, bir erkeğe, dağa, kara, yağmura yazılmış eserler. Hırçın, sivri oluşu... Aslında müziği, doğasına benziyor Karadeniz'in. Taşları gibi sivri, bir anda sisli, bir anda güneşli, bir anda dalgalı, bir anda durgun... Aslında farklı olmasının sebebi bu. Dikkat ederseniz Karadeniz müziğini yüzyıl boyunca da dinlersiniz, 200 yıl boyunca da dinleyeceksiniz. Çünkü sezonluk değil arşivlik müziktir."