Efsane dizi Cennet Mahallesi hakkında bilmediğiniz 3 gerçek

Tam 5 sezon süren ve bugün tekrarları en çok izlenen işler arasında yer alan Cennet Mahallesi hakkında kulaktan dolma, çok az kişinin bildiği pek çok bilgi dolaşıyor. Efsane dizi Cennet Mahallesi hakkında bilmediğiniz 3 gerçeği, haberimizde derledik.

İlk kez 2004 yılında ekran macerasına başlayan ve tam 5 yıl süren Cennet Mahallesi, kadrosunda Türk tiyatrosunun pek çok usta ismine yer vermişti. Gırgıriye filminin dizi versiyonu olan Cennet Mahallesi'nde; bir roman mahallesinde yaşayan Sultan ve Ferhat adlı iki gencin, anne ve babalarının birbirlerine olan düşmanlıkları sebebiyle birbirlerine kavuşamamaları ve Sultan'ın annesi Pembe'nin paraya olan düşkünlükleri sebebiyle yaşadıkları aktarılıyordu.

Dizide her karakter tek başına bir fenomen ve hikayeydi. Ancak 5 sezonluk hikaye boyunca geri planda tutulmuş, birçok kişinin halen bilmediği bilgiler bulunuyor.

Her yerde karşınıza çıkabilecek Cennet Mahallesi bilgilerinin dışına çıkıp çok az kişinin bilebileceği 3 bilgiyi derliyoruz:

1 - MELEK BAYKAL, PEMBE OLMAK İSTEMEDİ

Melek Baykal başta Pembe olmak istemedi. Bunun sebebi; kadroda yer alan Çağla Şıkel ve Alişan'ın oyuncu kökenli olmamalarıydı. Fakat daha sonra rolü kabul etti ve zamanla üçü arasında kuvvetli bir abla-kardeş bağı oluştu.

2 - SESİ DUBLAJDI

Ailenin küçük üyelerinden Ayşe'nin sesi ilk bölümlerde dublajdı. Çünkü oyuncu Belemir Temizsoy çok hızlı konuşuyordu bu nedenle sesine dublaj yapılmıştı. Daha sonra Temizsoy, kendi sesiyle oynamaya başlamıştı.

3 - EVLERİN İÇİ BAŞKA, DIŞI BAMBAŞKAYDI

Yunus ve Pembe'nin evlerinde ilk başta hem dış hem de iç kısımlar kullanılmıştı. Fakat evlerin içlerinin küçüklüğü, ekibin de büyüklüğü sebebiyle iç mekan değiştirildi. Dışta Balat'taki evler, içte ise karşı yakadan iki ayrı evin içleri kullanıldı.

Fahriye Evcen setten ilk pozlarını paylaştı